NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λέει «ναι» στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λέει «ναι» στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς
08_04_2021 | 17:02 08_04_2021 | 17:04
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστήριξε Τσεχικούς κανόνες που απαγορεύουν στα μη εμβολιασμένα παιδιά να προσέρχονται στα σχολεία, σε μια απόφαση που ενδέχεται να έχει ευρύτερες επιπτώσεις στη συζήτηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Οι δικαστές αποφάσισαν με ψηφοφορία δεκαέξι προς ένα ότι ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων παιδιών είναι επιτρεπτός ως «προστατευτικό» μέτρο για τους συμμαθητές και όχι «τιμωρητικό» εναντίον των λίγων που δεν έχουν ανοσοποιηθεί.

«Ο στόχος πρέπει να είναι κάθε παιδί να προστατεύεται από σοβαρές ασθένειες, μέσω εμβολιασμού ή μέσω ανοσίας του πληθυσμού» δήλωσε την Πέμπτη το δικαστήριο που εδρεύει στο Στρασβούργο, στη Γαλλία. «Η τσεχική πολιτική για την υγεία θα μπορούσε επομένως να θεωρηθεί ότι συνάδει με το συμφέρον των παιδιών που ήταν το επίκεντρο».

Η απόφαση θα μπορούσε να έρθει στο επίκεντρο, καθώς οι χώρες συζητούν σχετικά με το εάν ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού πρέπει να επιβληθεί με νόμο και εάν τα παιδιά πρέπει να λάβουν εμβόλια. Οι φαρμακευτικές, συμπεριλαμβανομένης της Pfizer και της Moderna, κάνουν επί του παρόντος κλινικές δοκιμές σε εφήβους, καθώς ορισμένοι γιατροί υποστηρίζουν ότι η πανδημία δεν θα τεθεί πλήρως υπό έλεγχο εάν τα παιδιά δεν εμβολιαστούν.

Η τσεχική κυβέρνηση δεν βλέπει καμία σχέση ή επιπτώσεις από την απόφαση στην στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, καθώς ο εμβολιασμός Covid-19 δεν είναι υποχρεωτικός, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας, Barbora Peterova.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr