NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Neuralink δείχνει πίθηκο να παίζει video games με το μυαλό του [video]

Η Neuralink δείχνει πίθηκο να παίζει video games με το μυαλό του [video]
09_04_2021 | 10:48 09_04_2021 | 10:49
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Η Neuralink, η εταιρεία του Elon Musk που επικεντρώνει στην ανάπτυξη διεπαφών εγκεφάλου-μηχανής, δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο δείχνει έναν πίθηκο να κινεί έναν δρομέα στην οθόνη χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό του.

Ο Pager, ένας μακάκος 9 ετών, είχε εμφύτευμα Neuralink περίπου έξι εβδομάδες πριν από τη λήψη του βίντεο, όπως αναφέρει το βίντεο. Διδάχτηκε για πρώτη φορά να παίζει βιντεοπαιχνίδια με ένα χειριστήριο. Ενώ το έκανε αυτό, η συσκευή Neuralink κατέγραψε πληροφορίες σχετικά με το ποιοι νευρώνες πυροδοτούνταν - μαθαίνοντας, ουσιαστικά, να προβλέπει τις κινήσεις των χεριών του.

Αφού έμαθε τα μοτίβα, το χειριστήριο αποσυνδέθηκε από τον υπολογιστή. Ο πίθηκος φαίνεται να συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό του.

Τον Ιούλιο του 2019, ο Musk είπε ότι μια μαϊμού είχε ήδη καταφέρει να ελέγξει έναν υπολογιστή με τον εγκέφαλό της και το εμφύτευμα Neuralink. Από τότε, έχουμε δει επιδείξεις της τεχνολογίας της Neuralink σε χοίρους.

Σήμερα, ο Musk έγραψε στο Twitter ότι το Neuralink μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε ένα παράλυτο άτομο να κάνει tweet πιο γρήγορα από κάποιον που χρησιμοποιεί τους αντίχειρές του σε smartphone.

Ένας μεταγενέστερος στόχος, είπε σε επόμενο tweet, θα είναι να σταλούν σήματα από τον εγκέφαλο, «επιτρέποντας έτσι, για παράδειγμα, στους παραπληγικούς να περπατήσουν ξανά».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr