NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι Βρετανοί μπορούν να «αρχίσουν να σκέφτονται» τις καλοκαιρινές τους διακοπές

Οι Βρετανοί μπορούν να «αρχίσουν να σκέφτονται» τις καλοκαιρινές τους διακοπές
09_04_2021 | 12:30 09_04_2021 | 12:31
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Τουρισμός

Οι άνθρωποι στην Αγγλία μπορούν να «αρχίσουν να σκέφτονται» για την κράτηση των καλοκαιρινών τους διακοπών, όπως δήλωσε ο Υπ. Μεταφορών της χώρας, δεσμευόμενος ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να μειώσει το κόστος των τεστ που απαιτούνται για τα διεθνή ταξίδια.

Ο Grant Shapps έκανε τις δηλώσεις αφότου η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι από τις 17 Μαΐου οι χώρες θα τοποθετηθούν σε ένα σύστημα «φωτεινών σηματοδοτών» με πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες λίστες που θα καθορίζουν εάν οι ταξιδιώτες θα πρέπει να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους στην Αγγλία.

«Δεν λέω στους ανθρώπους ότι δεν πρέπει να κάνουν κράτηση για καλοκαιρινές διακοπές τώρα, είναι η πρώτη φορά που καταφέρνω να το πω αυτό εδώ και πολλούς μήνες», είπε στο Sky News.

Τα σχέδια έχουν ήδη βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής από αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικούς οργανισμούς, οι οποίοι δήλωσαν ότι διακινδύνευαν να δημιουργήσουν ξανά μια περίοδο όπου μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να ταξιδέψουν.

Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες χαμηλού κινδύνου δεν θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα αλλά θα πρέπει να πληρώσουν για τα τεστ, συμπεριλαμβανομένων των τεστ PCR που κοστίζουν περίπου 100 βρετανικές λίρες ανά άτομο, κατά την άφιξη τους στην Αγγλία.

Ο Shapps είπε ότι προσπαθεί να «μειώσει το κόστος» των τεστ που απαιτούνται για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών. «Το κόστος είναι σίγουρα μια ανησυχία, είναι ένας από τους παράγοντες φέτος και πρέπει να αποδεχτούμε ότι συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια πανδημία», δήλωσε στο Sky News. «Και έτσι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. και φοβάμαι ότι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε κάποια τεστ και όλα τα συναφή».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr