NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Seagate: Έχει διαθέσει σκληρούς δίσκους συνολικής χωρητικότητας 3 Zettabytes

Seagate: Έχει διαθέσει σκληρούς δίσκους συνολικής χωρητικότητας 3 Zettabytes
Φωτογραφία: Hubert Berberich

Η Seagate ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε ένα σημαντικό ορόσημο τον Μάρτιο. Σε όλη την ιστορία της, η εταιρεία έχει προσφέρει τρία zettabytes (ZB) αποθήκευσης σε σκληρούς δίσκους.

Τρία zettabytes ισοδυναμούν με 30 δισεκατομμύρια ταινίες 4K, 60 δισεκατομμύρια βιντεοπαιχνίδια, 7,5 τρισεκατομμύρια τραγούδια MP3 ή 1,5 τετράκις εκατομμύριαs selfies. Ένα zettabyte είναι χίλια exabytes, το οποίο είναι χίλια petabytes. Έτσι, 3ZB ισούνται με τρία δισεκατομμύρια TB.

Η Seagate ιδρύθηκε το 1979, πριν από περισσότερα από 41 χρόνια. Καθ 'όλη την ιστορία της, η εταιρεία απέστειλε στα ράφια των καταστημάτων εκατοντάδες εκατομμύρια σκληρούς δίσκους. Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ότι τα 2Z από τα 3ZB έχουν αποσταλεί τα τελευταία δύο χρόνια, πράγμα που δείχνει ότι ο κόσμος παράγει τώρα περισσότερα δεδομένα από ποτέ.

Από επιχειρηματική πλευρά, η ιστορία της Seagate δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακή, καθώς η εταιρεία έχει ξεπεράσει περισσότερους από 200 άλλους κατασκευαστές σκληρών δίσκων, αποτελώντας σήμερα έναν από τους τρεις κορυφαίους προμηθευτές σκληρών δίσκων.

Πολλά σημαντικά γεγονότα έχουν συμβεί στην αγορά αποθήκευσης τα τελευταία χρόνια, γεγονός που επιτάχυνε τις πωλήσεις σκληρών δίσκων υψηλής χωρητικότητας. Πρώτον, οι φορητοί υπολογιστές συρρικνώθηκαν στις διαστάσεις τους και πολλοί από αυτούς δεν μπορούν πλέον να φιλοξενήσουν σκληρό δίσκο 2,5 ιντσών, αλλά βασίζονται σε SSD. Δεύτερον, οι υπηρεσίες cloud έχουν γίνει πανταχού παρούσες και όλες χρησιμοποιούν δεκάδες χιλιάδες σκληρούς δίσκους για την αποθήκευση δεδομένων. Τρίτον, δεδομένου ότι τα κέντρα δεδομένων απαιτούν πλέον περισσότερους σκληρούς δίσκους από ποτέ, χρησιμοποιούν σκληρούς δίσκους υψηλής χωρητικότητας, γι 'αυτό η Seagate και οι ανταγωνιστές της προσφέρουν τώρα μονάδες δίσκου που μπορούν να αποθηκεύσουν έως και 20 TB δεδομένων.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες επέτρεψαν στη Seagate και στους ανταγωνιστές της να αυξήσουν σημαντικά τις δυνατότητες αποθήκευσης των μονάδων που διαθέτουν σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι αποστολές μονάδων σκληρών δίσκων μειώθηκαν τα τελευταία χρόνια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr