NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Προμηθέας: Πρόγραμμα μεταφοράς τεχνολογίας για την ενίσχυση της καινοτομίας στην Ελλάδα

Προμηθέας: Πρόγραμμα μεταφοράς τεχνολογίας για την ενίσχυση της καινοτομίας στην Ελλάδα

Η SciFY, σε συνεργασία με το διεθνούς κύρους SRI International, το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, ξεκινάει το πρόγραμμα “Prometheus”: ένα καινοτόμο πρόγραμμα που στόχο έχει να εκπαιδεύσει ερευνητές στη Μεταφορά Τεχνολογίας.

Από 13-21 Απριλίου δεκάδες ερευνητές από όλη τη χώρα θα δουν στην πράξη το πως μπορούν να μετατρέψουν το ερευνητικό τους έργο ή την ιδέα τους σε προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και τον ρόλο κρίσιμων παραγόντων όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η ανάγκη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι ξεκάθαρη: «αν και το 2% των αποφοίτων του πανεπιστημίου στην Ελλάδα είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, ακολουθώντας τις τάσεις της ΕΕ, τα διδακτορικά δεν συνδέονται με την καινοτομία: οι περισσότεροι διδάκτορες ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα και οι εταιρείες δεν ασχολούνται με διδακτορικά προγράμματα. Επομένως, η καινοτομία που παράγεται σε ερευνητικά κέντρα σπάνια φτάνει στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα».

«"Διαμάντια" κρύβονται μέσα σε συρτάρια ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας και μένουν ανεκμετάλλευτα. Έρευνες που τα αποτελέσματά τους ποτέ δεν έφτασαν στη ζωή μας. Που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή μας πολύ, πολύ καλύτερη» λέει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, Marketing and Social Impact Manager της SciFY.

«Μέσα σε αυτά μπορεί να βρίσκονται νέα διαγνωστικά τεστ ή θεραπείες για ασθένειες, νέα υλικά με εκπληκτικές δυνατότητες, ό,τι μπορούμε να φανταστούμε! Και ό,τι δεν μπορούμε... Κι αυτό γιατί οι ερευνητές δεν έχουν εκπαιδευτεί στο πως να κάνουν την ιδέα τους πράξη, πώς να δημιουργούν προϊόντα, υπηρεσίες, εταιρείες. Πώς να συνεργάζονται για να μας προσφέρουν πραγματικές καινοτομίες.

Ακούμε συχνά πως στην Ελλάδα υπάρχουν εξαιρετικά μυαλά. Με το πρόγραμμα αυτό θέλουμε να απελευθερώσουμε τη δημιουργική ικανότητα ανθρώπων που θέλουν να προχωρήσουν από την έρευνα στην αγορά: ερευνητών που θέλουν να δημιουργήσουν λύσεις για την κοινωνία, λύσεις που μας προχωρούν όλους ένα βήμα μπροστά. Ερευνητές από τον Δημόκριτο, το ΙΤΕ και άλλους ερευνητικούς φορείς, αλλά και στελέχη νέων spin-offs εταιρειών θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και ελπίζουμε να μας εκπλήξουν!».

Έτσι, με το πρόγραμμα «Prometheus» δεκάδες ερευνητές από όλη την Ελλάδα θα μάθουν:

  • πώς μπορούν να κάνουν την ιδέα τους πράξη, αναπτύσσοντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες με σοβαρές προοπτικές αξιοποίησης
  • πώς να επικοινωνούν την έρευνά τους στο κοινό και σε πιθανούς επενδυτές με τρόπο κατανοητό
  • τον ρόλο σύνθετων παραγόντων όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και τις προοπτικές που αυτή προσφέρει στον ερευνητικό και επιχειρηματικό χώρο

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει workshops, online εκπαιδευτικό υλικό, mentoring από έμπειρους μέντορες διεθνούς κύρους και πολλά άλλα. Συνολικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Εκπαιδευτικό Workshop Technology Transfer
  • Σεμινάρια Artificial Intelligence
  • Mentorship program: Επιλεγμένοι ερευνητές θα υποστηριχθούν και μετά το πέρας της εκπαίδευσης από μέντορες του SRI για περίοδο έως και 6 μηνών.
  • Δημιουργία δεξιοτήτων science communication και pitching.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Science For You – SciFY, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr