NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Διεθνές «πείραμα» στη Ρόδο: 200 Ολλανδοί έφτασαν σε τουριστικό θέρετρο

Διεθνές «πείραμα» στη Ρόδο: 200 Ολλανδοί έφτασαν σε τουριστικό θέρετρο
13_04_2021 | 12:37 13_04_2021 | 17:52
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Τουρισμός

Σχεδόν 200 Ολλανδοί τουρίστες «αντάλλαξαν» το lockdown στην Ολλανδία για οκτώ ημέρες εθελοντικού περιορισμού σε ένα ελληνικό παραθαλάσσιο θέρετρο, στο πλαίσιο μιας δοκιμής γύρω από το εάν μπορούν να πραγματοποιηθούν ασφαλείς διακοπές κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη» είπε η 25χρονη Amy Smulders, γραφίστρια που ταξίδεψε με την αδερφή της, καθώς περίμενε τις αποσκευές της στο νησί της Ρόδου τη Δευτέρα. «Είναι πολύ περίεργο να βρίσκομαι εδώ, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένη που πηγαίνω διακοπές».

Όπως μεταδίδει το Reuters, για 399 ευρώ ο καθένας, οι συμμετέχοντες θα έχουν «all-inclusive» πρόσβαση στην πισίνα, τα εστιατόρια και άλλες εγκαταστάσεις του Mitsis Grand Hotel Beach, αλλά τίποτα άλλο.

Και αυτό γιατί, εκτός από τα κανονικά τεστ COVID-19 και την απόσταση του 1,5 μέτρου, θα πρέπει να βλέπουν την θάλασσα από τα δωμάτια τους, καθώς κανείς δεν επιτρέπεται να φύγει από το θέρετρο, όπου θα είναι οι μόνοι επισκέπτες.

Παρά τους περιορισμούς, η ζήτηση για το ταξίδι ήταν υψηλή, με περίπου 25.000 άτομα να υποβάλλουν αίτηση. «Είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να αρχίσουν να έρχονται σε εμάς» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, αναπληρωτής δήμαρχος τουρισμού στη Ρόδο.

Ο ολλανδικός ταξιδιωτικός πράκτορας Sunweb, που διοργάνωσε το ταξίδι το οποίο υποστηρίζεται από την ολλανδική κυβέρνηση, ελπίζει ότι το πείραμα θα δείξει ότι οι άνθρωποι μπορούν ακόμα να απολαύσουν διακοπές, ακόμη και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, και να ανοίξουν το δρόμο για την επαναλειτουργία του τουρισμού.

«Για την ταξιδιωτική βιομηχανία είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν νομίζω ότι πολλές εταιρείες θα επιβιώσουν για ένα ακόμη καλοκαίρι χωρίς ταξίδια» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Sunweb, Mattijs ten Brink. Ο περιορισμός των ατόμων στα θέρετρα, ωστόσο, πιθανώς δεν θα είναι η λύση μακροπρόθεσμα, πρόσθεσε.

Οι ντόπιοι στη Ρόδο είχαν ανάμικτα συναισθήματα. «Δεν νομίζω ότι ωφελεί πραγματικά τις επιχειρήσεις εστιατορίων όπως τη δική μας», δήλωσε ο Γιάννης Χαλικιάς, γενικός διευθυντής ενός γκρουπ εστιατορίων στο νησί. «Είναι το πρώτο πείραμα, σίγουρα θα υπάρξει ένα δεύτερο και ένα τρίτο, και κάποια στιγμή τα πράγματα μπορούν να επιστρέψουν όπως ήταν», είπε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr