NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Επετειακό Ιστορικό Λεύκωμα «Οι Ιατροί στην Παλιγγενεσία» από το «Καρδιές για Όλους»

Επετειακό Ιστορικό Λεύκωμα «Οι Ιατροί στην Παλιγγενεσία» από το «Καρδιές για Όλους»

Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ο ανθρωπιστικός φορέας «Coeurs pour Tous Hellas-Καρδιές για Όλους» στο πλαίσιο της δράσης του για την ενίσχυση των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με καρδιοπάθεια, επιλέγει να υποστηρίξει το Επετειακό Λεύκωμα «ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ», από τον διακεκριμένο για το συγγραφικό & ιστορικό του έργο, Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Λάζαρο Ε. Βλαδίμηρο.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί αποκλειστικά για τους σκοπούς του ανθρωπιστικού φορέα.

Ο συγγραφέας μέσα από μία τεκμηριωμένη μελέτη που ολοκληρώθηκε μετά από 40 χρόνια εξαντλητικής διασταύρωσης ιστορικών πηγών και ενασχόλησής του με τα ιατρικά του Αγώνα, ρίχνει φως και αποκαλύπτει σε όλο το εύρος τα ιατρικά δρώμενα κατά το κορυφαίο αυτό γεγονός της ιστορίας του τόπου μας, κάτι που λίγες δημοσιεύσεις έχουν επιχειρήσει μέχρι στιγμής.

Πέρα από τις πολύτιμες ιατρικές τους υπηρεσίες, οι γιατροί έδρασαν και ως διαφωτιστές, ως πολιτικοί, ως οργανωτές σχολείων, ως δάσκαλοι και γενικά ως «επαναστάτες ιατροφιλόσοφοι». Από τους γιατρούς μέλη της Φιλικής Εταιρείας που προετοίμασαν την επανάσταση έως τους γιατρούς και τους φοιτητές της ιατρικής που βρέθηκαν στο πλευρό του εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή, αλλά και έως τους γιατρούς συνεργάτες του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια.

Με το κορμί των και με την επιστήμην των”, όπως έγραψαν χαρακτηριστικά οι δημογέροντες του Μεσολογγίου για τους αγωνιστές γιατρούς που πολεμούσαν και ταυτόχρονα γιάτρευαν τους πληγωμένους ή προσπαθούσαν να θεραπεύσουν τα θύματα των επιδημιών.

Μία ιστορική μελέτη που φωτίζει για άλλη μία φορά τον ρόλο της ιατρικής επιστήμης και των γιατρών που παραμένει διαχρονικά πολύτιμος και πάντα επίκαιρος. Ήταν, είναι και θα είναι πάντα σημαντική η συμβολή των γιατρών στην κοινωνία, ειδικά σε κρίσιμες περιόδους.

Το Λεύκωμα, μία πολυτελής έκδοση διαστάσεων 24x33, αποτελείται από περίπου 400 σελίδες, σε τετράχρωμη εκτύπωση με σκληρόδετο πλαστικοποιημένο εξώφυλλο.

Η Αντιπρόεδρος του ανθρωπιστικού φορέα κ. Καλλιόπη Ροδοπούλου δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής εκδοτικής προσπάθειας που ρίχνει φως σε άγνωστες, μέχρι σήμερα, πτυχές γύρω από τη συνδρομή της ιατρικής επιστήμης στον αγώνα για την εθνική παλιγγενεσία. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της εκδοτικής ομάδας».

Σημειώνεται ότι το Coeurs pour Tous Hellas, με κεντρικό μήνυμα «Καρδιές για Όλους», είναι ανθρωπιστικός, μη κερδοσκοπικός φορέας ο οποίος συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, από τον καρδιοχειρουργό Καθηγητή κ. Αυξέντιο Καλαγκό. Έργο του είναι η οικονομική ενίσχυση των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια.

Σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία:

  • Το 35% των παιδιών στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα.
  • Κάθε χρόνο στη χώρα μας γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια εκ των οποίων το 1/3 (κυρίως νεογνά) χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης.
  • Το «Coeurs pour Tous Hellas-Καρδιές για Όλους» αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των νοσηλίων για τις απαιτούμενες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, πράξεις επεμβατικής καρδιολογίας και λοιπές ιατρικές εξετάσεις.

Επισημαίνεται ότι για τα περιστατικά που εξυπηρετούνται μέσω του φορέα δεν υπάρχει καμία αμοιβή για κανέναν από τους συνεργαζόμενους γιατρούς της ομάδας.

Από το 2016 έως σήμερα, ο φορέας «Coeurs pour Tous Hellas-Καρδιές για Όλους» υποστήριξε οικονομικά τις επεμβάσεις για περισσότερα από 140 άπορα και ανασφάλιστα παιδιά με καρδιοπάθεια, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε είτε να απευθυνθούν σε καρδιοχειρουργικά κέντρα του εξωτερικού με τεράστιο κόστος για τη χώρα, είτε μοιραία να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες και την ελπίδα για ζωή!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr