NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΕΕ: Νέα διαδικασία για ταχύτερη έγκριση εμβολίων που προστατεύουν από τις μεταλλάξεις​

ΕΕ: Νέα διαδικασία για ταχύτερη έγκριση εμβολίων που προστατεύουν από τις μεταλλάξεις​
13_04_2021 | 15:43
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

Στην ταχύτερη έγκριση εμβολίων που προστατεύουν από τις μεταλλάξεις προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν και θα δώσουν πράσινο φως σε νέα διαδικασία για τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση της έγκρισης εμβολίων προσαρμοσμένων στις παραλλαγές του κορονοϊού.

Τα μέλη της επιτροπής Δημόσιας Υγείας του ΕΚ θα ανταλλάξουν απόψεις την Πέμπτη περί της κατ’ εξουσιοδότηση πράξης της Επιτροπής που προβλέπει τη διευκόλυνση της διαδικασίας έγκρισης εμβολίων κατά της COVID-19 τα οποία έχουν ήδη λάβει έγκριση, αλλά έχουν προσαρμοστεί σε μεταγενέστερο χρόνο, ώστε να αντιμετωπίζουν μεταλλάξεις του ιού.

Η συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, περίπου στις 10:00 - 11:00 (τοπική ώρα Βρυξελλών) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κτίριο József Antall, αίθουσα 4Q2 μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση ζωντανά στο: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/committee-on-environment-public-health-and-food-safety_20210415-0900-COMMITTEE-ENVI_vd.

Την Παρασκευή το πρωί, η επιτροπή Δημόσιας Υγείας του ΕΚ θα ψηφίσει επίσης σύσταση για την έγκαιρη έγκριση της πρότασης της Επιτροπής, δηλώνοντας ότι δεν προβάλει ενστάσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίησή της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr