NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Συμβόλαιο - μαμούθ μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού

Συμβόλαιο - μαμούθ μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού
19_04_2021 | 11:41 19_04_2021 | 11:42
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Το Ισραήλ και η Ελλάδα υπέγραψαν τη μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, συμφωνία για προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού, η οποία, σύμφωνα με το Ισραήλ, θα ενισχύσει τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Η συμφωνία περιλαμβάνει σύμβαση 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία και λειτουργία ενός εκπαιδευτικού κέντρου για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία από την ισραηλινή Elbit Systems, για μια περίοδο 22 ετών, όπως σημείωσε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Το εκπαιδευτικό κέντρο θα είναι «μοντελοποιημένο» πάνω στην αεροπορική ακαδημία του Ισραήλ και θα είναι εξοπλισμένο με 10 εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 που παράγονται από την ιταλική Leonardo, σύμφωνα με το Υπουργείο.

Η Elbit θα παρέχει κιτ για την αναβάθμιση και τη λειτουργία των αεροσκαφών T-6 της Ελλάδας και θα προσφέρει επίσης εκπαίδευση, προσομοιωτές και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Η ανακοίνωση ακολουθεί μια συνάντηση στην Κύπρο την Παρασκευή μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών των ΗΑΕ, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, οι οποίοι συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr