NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ABN Amro: Σε διακανονισμό για υπόθεση «ξεπλύματος» - Παραιτήθηκε ο CEO της Danske Bank

ABN Amro: Σε διακανονισμό για υπόθεση «ξεπλύματος» - Παραιτήθηκε ο CEO της Danske Bank
Φωτογραφία: Donald Trung Quoc Don
19_04_2021 | 12:11 19_04_2021 | 12:12
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Τράπεζες

Η ολλανδική τράπεζα ABN Amro δήλωσε τη Δευτέρα ότι κατέληξε σε διακανονισμό 480 εκατομμυρίων ευρώ με εισαγγελείς στην Ολλανδία, σχετικά με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος.

Η τράπεζα ανέφερε ότι συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 300 εκατομμυρίων ευρώ και 180 εκατομμυρίων ευρώ ως εξόφληση, που αντικατοπτρίζει τη «σοβαρότητα, το εύρος και τη διάρκεια των εντοπισμένων ελλείψεων» στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η εισαγγελική υπηρεσία σημείωσε ότι η έρευνά της συνεχίζεται και ότι τρία πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία δεν κατονομάστηκαν, έχουν αναγνωριστεί ως ύποπτοι που λέγεται ότι «είναι ουσιαστικά υπεύθυνοι για παραβίαση» της νομοθεσίας κατά του ξεπλύματος χρημάτων.

Τη Δευτέρα, η Danske Bank ανακοίνωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλός της Chris Vogelzang, ο οποίος είχε προηγουμένως υπηρετήσει στο εκτελεστικό συμβούλιο της ABN, παραιτήθηκε, αφότου βρέθηκε στο στόχαστρο ολλανδικής έρευνας για το ξέπλυμα χρήματος.

Η έρευνα για την ABN ξεκίνησε ένα χρόνο αφότου η ολλανδική τράπεζα ING πλήρωσε πρόστιμο ρεκόρ 775 εκατομμυρίων ευρώ για να διευθετήσει μια παρόμοια υπόθεση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr