NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το HP LIFE συμπεριλαμβάνεται στην ψηφιακή ακαδημία πολιτών

Το HP LIFE συμπεριλαμβάνεται στην ψηφιακή ακαδημία πολιτών

Η HP Hellas ανακοινώνει σήμερα την ένταξη από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης της πλατφόρμας HP LIFE (Learning Initiative for Entrepreneurs), μιας πρωτοβουλίας του HP Foundation, στην Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών, με στόχο την πρόσβαση των ενδιαφερόμενων σε εκπαιδευτικό υλικό για τη διαδικτυακή ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών προσφέρει εκπαιδευτικό περιεχόμενο μέσω διαδικτυακών μαθημάτων διαφορετικών γνωστικών επιπέδων, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο όλες τις ανάγκες των ενδιαφερόμενων. Πρόσφατα, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εμπλούτισε την Ψηφιακή Ακαδημία με την ένταξη 65 νέων μαθημάτων από οκτώ εγκεκριμένους παρόχους, συμπεριλαμβανομένης της HP Hellas Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν στις κατηγορίες «Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα» και «Επιστήμη Υπολογιστών» και παρέχονται δωρεάν.

Το HP LIFE παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτική κατάρτιση δεξιοτήτων, οποιαδήποτε στιγμή, με στόχο την έναρξη ή την ανάπτυξη μιας επιχείρησης, προσφέροντας περισσότερα από 30 διαδικτυακά μαθήματα σε οκτώ γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης μιας 3D ενότητας. Το HP LIFE είναι μία από τις πρωτοβουλίες της ΗP που δεσμεύεται να προσφέρει καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα σε 100 εκατομμύρια άτομα έως το 2025.

Σήμερα, η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών φιλοξενεί ήδη 7 μαθήματα του προγράμματος HP LIFE, το οποίο, από το 2016 μέχρι και σήμερα, απαριθμεί 400.000 χρήστες παγκοσμίως, στοχεύοντας τους 1.000.000 χρήστες έως το 2025. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν μπει πάνω από 500 άτομα στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και πάνω από το 53% έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματα online.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών επίλεξε την πλατφόρμα HP LIFE για την εκπαίδευση ψηφιακών δεξιοτήτων. Στόχος τους προγράμματος είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων των ενδιαφερόμενων στον τομέα της πληροφορικής και των επιχειρήσεων, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην ψηφιακή εκπαίδευση των πολιτών της χώρας. Καλούμε όλους να επισκεφθούν τη συγκεκριμένη πύλη και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στις νέες τεχνολογίες, εύκολα και με μηδαμινό κόστος», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της HP Hellas, κ. Νίκος Χρηστάκης.

Τα μαθήματα της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών παρέχονται από οργανισμούς όπως Ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα της Πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και των χρηματοοικονομικών, με αναγνωρισμένη εμπειρία σε αυτούς τους τομείς. Η ποιότητα των παρεχόμενων πληροφοριών, η δομή της πλατφόρμας και η ευκολία χρήσης αξιολογούνται από την επιτροπή της Εθνικής Ψηφιακής Ακαδημίας, η οποία έχει συγκροτηθεί από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αποτελείται από ακαδημαϊκούς, εμπειρογνώμονες πληροφορικής και εκπαιδευτές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr