NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Δύο νεκροί σε τροχαίο με αυτοκίνητο Tesla «χωρίς οδηγό» στο τιμόνι

Δύο νεκροί σε τροχαίο με αυτοκίνητο Tesla «χωρίς οδηγό» στο τιμόνι
20_04_2021 | 13:31 20_04_2021 | 13:33
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κοινωνία

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, δύο άντρες ηλικίας 59 και 69 ετών έχασαν την ζωή τους, όταν το Tesla Model S στο οποίο βρίσκονταν ξέφυγε από την πορεία του, χτύπησε σε ένα δέντρο και πήρε φωτιά.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, στο αμερικανικό Χιούστον, οι ερευνητές λένε ότι οι σωροί τους βρέθηκαν στο κάθισμα του συνοδηγού και στο πίσω κάθισμα, με τους ίδιους να σημειώνουν πως είναι «100% βέβαιοι ότι κανείς δεν ήταν στο κάθισμα του οδηγού του οχήματος τη στιγμή της σύγκρουσης»,

Λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις των ερευνητών, εγείρεται το ερώτημα αν πρόκειται για κακή χρήση του Autopilot της Tesla ή του δοκιμαστικού "Full Self Driving Mode".

Ενώ η Tesla δεν έχει σχολιάσει δημοσίως το τροχαίο, ο Elon Musk έστειλε ένα tweet τη Δευτέρα, απαντώντας σε άλλο χρήστη ότι «η έρευνά σας ως ιδιώτης είναι καλύτερη από εκείνη των επαγγελματιών... Τα αρχεία καταγραφής δεδομένων που έχουν ανακτηθεί μέχρι στιγμής δείχνουν ότι το Autopilot δεν ήταν ενεργοποιημένο και αυτό το αυτοκίνητο δεν αγόρασε FSD».

Ο Musk δεν ανέφερε λεπτομερώς ποια δεδομένα έχουν ανακτηθεί από το όχημα, ενώ το NTSB είπε ότι θα στείλει δύο ερευνητές για να εξετάσουν τη σύγκρουση και την πυρκαγιά μετά το ατύχημα. Ομοίως, οι ερευνητές δεν έχουν αναλύσει σε βάθος το γιατί είναι τόσο σίγουροι ότι κανείς δεν ήταν στο τιμόνι τη στιγμή της πρόσκρουσης. Ο NHTSA επιβεβαίωσε επίσης ότι ερευνά το περιστατικό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr