NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η Φινλανδία είναι (και πάλι) η πιο ευτυχισμένη χώρα - Η θέση της Ελλάδας

Η Φινλανδία είναι (και πάλι) η πιο ευτυχισμένη χώρα - Η θέση της Ελλάδας

Η Φινλανδία ανακηρύχθηκε για άλλη μια φορά η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, από την έκθεση World Happiness Report των Ηνωμένων Εθνών.

Η σκανδιναβική χώρα κατέχει τον τίτλο εδώ και τέσσερα χρόνια, λόγω της εξαιρετικής ικανότητας της κοινότητας να διατηρεί μια αίσθηση εσωτερικής ευτυχίας παρά τις εξωτερικές συνθήκες.

«Η φινλανδική ευτυχία δεν είναι ρηχή και άμεσα ορατή - είναι βαθιά ριζωμένη στην ύπαρξή μας. Η βιώσιμη ευτυχία είναι η υπερδύναμη μας, και σημαίνει ότι τείνουμε να αντιμετωπίζουμε τη ζωή όπως έρχεται - ένα χαρακτηριστικό που μας βοηθά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε η Heli Jimenez από το Business Finland, σε ένα δελτίο τύπου μετά τη δημοσίευση του World Happiness Report.

Το World Happiness Report είναι μια ετήσια έρευνα που πραγματοποιείται από το Sustainable Development Solutions Network, μια παγκόσμια πρωτοβουλία από τα Ηνωμένα Έθνη η οποία επιλέγει διαφορετικά κριτήρια και θέματα που βοηθούν στην κατάταξη των πιο ευτυχισμένων χωρών κάθε χρόνο. Φυσικά, το προηγούμενο έτος ήταν λίγο διαφορετικό από το παρελθόν, με τις χώρες να κατατάσσονται με χαμηλότερη ευτυχία λόγω των επιπτώσεων της παρατεταμένης πανδημίας.

«Ο στόχος μας ήταν διττός: πρώτον, να επικεντρωθούμε στις επιπτώσεις του Covid-19 στη δομή και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων, και, δεύτερον, να περιγράψουμε και να αξιολογήσουμε πώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αντιμετώπισαν την πανδημία», αναφέρει η έκθεση. «Συγκεκριμένα, προσπαθούμε να εξηγήσουμε γιατί ορισμένες χώρες τα έχουν πάει πολύ καλύτερα από άλλες».

Και ενώ ορισμένες χώρες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας ενδέχεται να έχουν υποφέρει πιο σημαντικά καθ 'όλη τη διάρκεια της πανδημίας, η έκθεση διαπίστωσε ότι η ικανότητα μιας χώρας να προωθήσει μια θετική νοοτροπία παρά τις εξωτερικές περιστάσεις ήταν ο κινητήριος παράγοντας της συλλογικής ευτυχίας. Κάτι για το οποίο η Φινλανδία και οι γειτονικές σκανδιναβικές χώρες ξεχωρίζουν σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Ισλανδία, η Δανία, η Ελβετία και η Ολλανδία ακολούθησαν τη Φινλανδία στη λίστα των πιο ευτυχισμένων χωρών του κόσμου. Η μόνη χώρα εκτός Ευρώπης που μπήκε στις πρώτες 10 ήταν η Νέα Ζηλανδία, η οποία κατέλαβε την ένατη θέση στη λίστα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 51η θέση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr