NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Hackers «μόλυναν» εκατομμύρια Android smartphones για κέρδη από ψεύτικες διαφημίσεις

Hackers «μόλυναν» εκατομμύρια Android smartphones για κέρδη από ψεύτικες διαφημίσεις

Ερευνητές από την εταιρεία ασφάλειας Human Security (πρώην White Ops) ισχυρίζονται ότι αποκάλυψαν και διέκοψαν μια εξελιγμένη επιχείρηση απάτης, που έφερε την ονομασία Pareto CTV botnet, στην οποία οι χάκερ μόλυναν περισσότερες από ένα εκατομμύριο κινητές συσκευές Android για να αποκομίσουν έσοδα από ανυποψίαστους διαφημιζόμενους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι απατεώνες εξυπηρετούσαν κατά μέσο όρο 650 εκατομμύρια αιτήματα διαφημίσεων την ημέρα σε διαδικτυακά ανταλλακτικά διαφημίσεων, ως μέρος της επιχείρησης απάτης, συλλέγοντας χρήματα που προορίζονταν για εφαρμογές διαθέσιμες σε δημοφιλείς πλατφόρμες τηλεόρασης που διαχειρίζονται οι Roku, Amazon, Google και Apple.

Οι hackers μόλυναν συσκευές Android με λογισμικό που μιμούνταν εκατομμύρια συνδεδεμένα προϊόντα τηλεόρασης (CTV) για τη δημιουργία ψευδών προβολών διαφημίσεων.

«Το Pareto αποτελείται από σχεδόν ένα εκατομμύριο μολυσμένες κινητές συσκευές Android που προσποιούνται ότι είναι εκατομμύρια άνθρωποι που παρακολουθούν διαφημίσεις σε έξυπνες τηλεοράσεις και άλλες συσκευές. Το botnet χρησιμοποίησε δεκάδες εφαρμογές για κινητά για να πλαστοπροσωπήσει ή να πλαστογραφήσει περισσότερες από 6.000 εφαρμογές CTV, αντιπροσωπεύοντας κατά μέσο όρο 650 εκατομμύρια αιτήματα κάθε μέρα» ανέφερε η σχετική ανάρτηση.

Είκοσι εννέα εφαρμογές Android, οι περισσότερες διαθέσιμες στο επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της Google, έκαναν τις μολυσμένες συσκευές να φαίνονται ως έξυπνες τηλεοράσεις, εξαπατώντας τους παρόχους διαφημίσεων να πιστέψουν ότι οι προβολές διαφημίσεων ήταν γνήσιες, αν και δεν παρακολουθήθηκαν ποτέ από πραγματικό άτομο. Οι ερευνητές βρήκαν επίσης 36 εφαρμογές στο Roku που αποτέλεσαν μέρος της ίδιας καμπάνιας απάτης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιστήμονα της Human Security, Michael McNally, η κλίμακα και η πολυπλοκότητα αυτής της επιχείρησης ήταν «ιδιαίτερα εντυπωσιακή».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr