NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Έτοιμος για εκτόξευση ο πρώτος ξύλινος δορυφόρος στον κόσμο

Έτοιμος για εκτόξευση ο πρώτος ξύλινος δορυφόρος στον κόσμο
22_04_2021 | 13:32 22_04_2021 | 13:34
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Οι UPM Plywood, Arctic Astronautics και Huld ανακοίνωσαν μια κοινή αποστολή για την εκτόξευση του πρώτου ξύλινου δορυφόρου, του WISA Woodsat, που αναμένεται πως θα μπει στην τροχιά της Γης μέχρι τα τέλη του 2021.

Ο WISA Woodsat θα φτάσει εκεί που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ ξύλο, με αποστολή συλλογής δεδομένων σχετικά με τη συμπεριφορά και την αντοχή του κόντρα πλακέ για μεγάλο χρονικό διάστημα στις σκληρές θερμοκρασίες, το κενό και την ακτινοβολία του χώρου, προκειμένου να αξιολογηθεί η χρήση υλικών ξύλου σε διαστημικές κατασκευές.

Ο WISA Woodsat είναι ένας νανο-δορυφόρος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Arctic Astronautics και βασίζεται στον εκπαιδευτικό δορυφόρο Kitsat. Έχει διαστάσεις περίπου 10 x 10 x 10 cm και ζυγίζει ένα κιλό. Θα χρησιμοποιεί μια σειρά αισθητήρων επί του σκάφους, συμπεριλαμβανομένων δύο φωτογραφικών μηχανών, για την παρακολούθηση του ειδικά επενδυμένου κόντρα πλακέ WISA-Birch.

«Ουσιαστικά αυτή είναι μια σοβαρή προσπάθεια επιστήμης και τεχνολογίας. Εκτός από τη δοκιμή του ξύλου, ο δορυφόρος θα επιδείξει προσβάσιμη ραδιοερασιτεχνική δορυφορική επικοινωνία, θα φιλοξενήσει αρκετά πειράματα δευτεροβάθμιας τεχνολογίας, θα επικυρώσει την πλατφόρμα Kitsat σε τροχιά και θα διαδώσει τη διαστημική τεχνολογία στο κοινό» λέει ο διευθυντής αποστολής της WISA Woodsat, Jari Mäkinen από την Αρκτική Αστροναυτική.

Ο WISA Woodsat θα μπει σε πολική τροχιά από το Electron της Rocket Lab. Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί από το Mahia Peninsula στη Νέα Ζηλανδία. Ο δορυφόρος θα περιστρέφεται γύρω από τη Γη σε υψόμετρο 500–550 χιλιομέτρων, ολοκληρώνοντας μια πλήρη τροχιά κάθε μιάμιση ώρα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr