NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Biden: Ετοιμάζει «ιστορική αύξηση» της φορολόγησης στα κέρδη των πλουσίων

Biden: Ετοιμάζει «ιστορική αύξηση» της φορολόγησης στα κέρδη των πλουσίων

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden θα παρουσιάσει ένα σχέδιο αύξησης της φορολόγησης για τους πλουσιότερους Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης αύξησης στις εισφορές επί των κερδών από επενδύσεις, με στόχο τη χρηματοδότηση περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για τη φροντίδα των παιδιών, την εκπαίδευση και την άδεια μετ 'αποδοχών για τους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εξέλιξη θα αποτελέσει μέρος του σχεδίου του Λευκού Οίκου για μια γενική αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος των ΗΠΑ, ώστε οι πλούσιοι και οι μεγάλες εταιρείες να πληρώσουν περισσότερα και να βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους της φιλόδοξης οικονομικής ατζέντα του Biden.

Η πρόταση ζητά την αύξηση του ανώτατου συντελεστή φόρου εισοδήματος σε 39,6% από 37%, σύμφωνα με τις πηγές. Αυτό θα διπλασίαζε επίσης σχεδόν τους φόρους στα κεφαλαιακά κέρδη στο 39,6%, για όσους κερδίζουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Αυτός θα ήταν ο υψηλότερος φορολογικός συντελεστής στα κέρδη από επενδύσεις, τα οποία πληρώνονται κυρίως από τους πλουσιότερους Αμερικανούς, από τη δεκαετία του 1920. Το ποσοστό δεν ξεπέρασε το 33,8% στην εποχή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οποιαδήποτε τέτοια αύξηση θα πρέπει να περάσει από το Κογκρέσο, όπου το Δημοκρατικό Κόμμα κατέχει στενές πλειοψηφίες και είναι απίθανο να κερδίσει υποστήριξη από τους Ρεπουμπλικάνους. Είναι, επίσης, ασαφές εάν θα είχε την ομόφωνη υποστήριξη των Δημοκρατικών του Κογκρέσου, κάτι που θα ήταν απαραίτητο στη Γερουσία όπου κάθε κόμμα κατέχει 50 έδρες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr