NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το ελικόπτερο Ingenuity πέτυχε και δεύτερη πτήση στην ατμόσφαιρα του Άρη

Το ελικόπτερο Ingenuity πέτυχε και δεύτερη πτήση στην ατμόσφαιρα του Άρη
23_04_2021 | 13:14 23_04_2021 | 13:16
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Το μικρό ελικόπτερο Ingenuity της NASA κατάφερε να πετάξει στους ουρανούς πάνω από τον κρατήρα Jezero στον Άρη, νωρίς το πρωί της 22ας Απριλίου, μόλις τρεις ημέρες μετά την ιστορική πρώτη, ελεγχόμενη πτήση σε έναν κόσμο πέρα ​​από τη Γη.

Το ορόσημο της πρώτης πτήσης των 39 δευτερολέπτων της Δευτέρας ήταν ένα απλό ταξίδι που οδήγησε το Ingenuity μόλις 3 μέτρα πάνω από το έδαφος του Jezero. Η ομάδα του ελικοπτέρου «πίεσε» το ελικόπτερο λίγο παραπάνω κατά τη διάρκεια της δεύτερης πτήσης.

«Το ελικόπτερο του Άρη ολοκλήρωσε με επιτυχία τη 2η πτήση του, καταγράφοντας αυτήν την εικόνα με την ασπρόμαυρη κάμερα πλοήγησης» έγραψαν αξιωματούχοι του εργαστηρίου Jet Propulsion της NASA στο Twitter. «Έφτασε επίσης σε νέα ορόσημα υψομέτρου».

Το σχέδιο πτήσης κάλεσε το Ingenuity να ανέβει στα 16,5 πόδια (5 μ.), να αιωρηθεί, να κλίνει ελαφρώς και να μετακινηθεί προς τα πλάγια για 6,5 πόδια (2 μ.), όπως έγραψε η διευθύντρια έργου του Ingenuity, MiMi Aung, από το Jet Propulsion Laboratory της NASA.

Το rover Perseverance της NASA παρακολούθησε όλη τη εναέρια δράση από περίπου 210 πόδια (64 μέτρα) μακριά, όπως έκανε τη Δευτέρα. Εικόνες και άλλα δεδομένα που καταγράφηκαν από το εξάτροχο ρομπότ άρχισαν να φτάνουν στη Γη λίγη ώρα μετά.

Το Ingenuity αποτελεί ένα τεχνολογικό επίτευγμα που έχει σχεδιαστεί για να δείξει ότι η εναέρια εξερεύνηση είναι εφικτή στον Κόκκινο Πλανήτη, παρά τη λεπτή ατμόσφαιρα του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr