NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Elon Musk: Τα ταξίδια στον Άρη δεν θα είναι μόνο για τους πλούσιους

Elon Musk: Τα ταξίδια στον Άρη δεν θα είναι μόνο για τους πλούσιους
23_04_2021 | 15:04 23_04_2021 | 15:05
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Σε συζήτηση του με τον Peter Diamandis, πρόεδρο του διαγωνισμού XPrize, ο Elon Musk αναφέρθηκε στα μελλοντικά ταξίδια της SpaceX στον Άρη και τη Σελήνη, ton;izontaw ότι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η NASA χορήγησε στην SpaceX συμβόλαιο 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το επόμενο Lander που θα φτάσει στη σελήνη.

Ο Musk πρόσθεσε, επίσης, μια παρένθεση στη συζήτηση, εξηγώντας ότι γνωρίζει πως μπορεί να ακούγεται σαν υποκριτής χορηγώντας τον διαγωνισμό XPprize Carbon Removal Competition - που στοχεύει στον εντοπισμό καινοτόμων τρόπων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την εξισορρόπηση του κύκλου άνθρακα της Γης - τη στιγμή που οι πύραυλοι που παράγει η SpaceX θα προσθέσουν περισσότερο άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να ξεφύγει κάποιος από τη λειτουργία ενός πυραύλου και ότι η εταιρεία έχει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια για μελλοντικές εκτοξεύσεις. Σημείωσε, επίσης, ότι για να επιβιώσει η ανθρωπότητα, πρέπει να εξελιχθεί σε ένα πολυπλανητικό είδος. Εξ ου και η εστίαση στη δημιουργία ασφαλών, διαπλανητικών πυραύλων - ακόμα κι αν καίνε πολλά καύσιμα.

Όταν ρωτήθηκε εάν αυτά τα ταξίδια θα στοχεύουν μόνο στους πλούσιος, ο Musk απάντησε ότι τα ταξίδια και η πιθανή μετεγκατάσταση στον Άρη δεν θα είναι αποκλειστικά για αυτούς, αλλά θα είναι περισσότερο προσανατολισμένα προς εκείνους που τους αρέσει η περιπέτεια. Συγκρίνοντας τα με το πρώτο ταξίδι στην Ανταρκτική, ο Musk ανέφερε ότι θα είναι άβολα, επικίνδυνα, συναρπαστικά και χωρίς εγγύηση επιστροφής, τονίζοντας ότι «ένα σωρό άνθρωποι ενδεχομένως θα πεθάνουν».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr