NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Βρετανία ετοιμάζει τον ταχύτερο υπερυπολογιστή πρόβλεψης καιρού στον κόσμο

Η Βρετανία ετοιμάζει τον ταχύτερο υπερυπολογιστή πρόβλεψης καιρού στον κόσμο
23_04_2021 | 15:39 23_04_2021 | 15:40
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία πολλών εκατομμυρίων λιρών με το Met Office - τη μετεωρολογική υπηρεσία της βρετανικής κυβέρνησης - για την ανάπτυξη ενός νέου υπερυπολογιστή που θα βελτιώσει τις καιρικές και κλιματικές προβλέψεις.

Σύμφωνα με τη Microsoft, ο νέος υπερυπολογιστής θα βρίσκεται ανάμεσα στους 25 κορυφαίους παγκοσμίως και θα είναι διπλάσιος σε ισχύ από τους άλλους υπερυπολογιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Καθώς ο πλανήτης συνεχίζει να θερμαίνεται, ο νέος υπερυπολογιστής θα είναι σε θέση να βοηθήσει τη χώρα να προετοιμαστεί για τις πιο σοβαρές καταιγίδες, πλημμύρες και χιονοπτώσεις που αναμένονται τα επόμενα χρόνια.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, η Penny Endersby, CEO του Met Office, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Microsoft για να παραδώσουμε την επόμενη γενιά υπερυπολογιστών μας. Μαζί, θα παρέχουμε σύνολα δεδομένων καιρού και κλίματος υψηλής ποιότητας και ολοένα και πιο ακριβείς προβλέψεις που θα επιτρέπουν αποφάσεις ώστε οι άνθρωποι να παραμένουν ασφαλείς. Αυτή θα είναι μια μοναδική ικανότητα που θα κρατήσει όχι μόνο το Met Office αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο στην πρώτη γραμμή της περιβαλλοντικής μοντελοποίησης και των υπολογιστών υψηλής απόδοσης».

Η Microsoft και το Met Office σκοπεύουν να θέσουν σε λειτουργία τον νέο υπερυπολογιστή - που αναμένεται πως θα είναι ο πιο προηγμένος στον κόσμο όσον αφορά στην πρόβλεψη του καιρού και του κλίματος - κάποια στιγμή το καλοκαίρι του 2022. Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς συμφωνίας, τα οικονομικά οφέλη αναμένεται να φτάσουν τα 13 δισεκατομμύρια λίρες.

Η Microsoft δήλωσε ότι ο υπερυπολογιστής θα τροφοδοτείται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα εκμεταλλευτεί μεθόδους ενεργειακής απόδοσης. Αναμένεται ότι αυτές οι προσπάθειες θα εξοικονομήσουν 7.415 τόνους CO2 μόνο το πρώτο έτος λειτουργίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr