NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Ζητούμενο η ψηφιακή μετάβαση για τις ΜμΕ - Δωρεάν online σειρά σεμιναρίων από την COSMOTE

Ζητούμενο η ψηφιακή μετάβαση για τις ΜμΕ - Δωρεάν online σειρά σεμιναρίων από την COSMOTE

​Με τις μικρομεσαίες να αποτελούν το 99% του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων, η ψηφιακή ανάπτυξη τους - δηλαδή η χρήση σχετικών εργαλείων και υποδομών - φαντάζει ζητούμενο, σε μια εποχή που όλοι αναφέρονται στο «digital transformation», κάτι που έρχεται για να αλλάξει κάθε τομέα της οικονομίας.

Και γιατί είναι ζητούμενο; Σύμφωνα με έρευνα του emarketer, παρά το ότι το 2020 αποτέλεσε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για το λιανεμπόριο, υπολογίζεται ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις λιανικού ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν κατά 27,6%, δηλαδή κατά 4,280 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική άνοδο από την εκτίμηση για ένα συν 16,5% που υπολογιζόταν στα μέσα της πανδημίας.

Για την Ελλάδα, εικόνα επί του θέματος μας δίνει πρόσφατη έρευνα που εκπόνησε το εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για λογαριασμό της COSMOTE. Από αυτήν, προκύπτουν δύο ιδιαίτερα ποσοστά: Το ένα αναφέρει πως το 70% των ελληνικών ΜμΕ διαθέτει εταιρικό website, ωστόσο 1 στις 3 το έχει στήσει ερασιτεχνικά. Το δεύτερο πως (μόλις) το 17% των επιχειρήσεων διαθέτει e-shop. Το σημαντικό; Το 48% εξ’ αυτών κατέγραψε σημαντική αύξηση στη χρήση το 2020.

Νέα δωρεάν σειρά online σεμιναρίων #GrowYourBusiness - The Digital Sessions

Είναι σαφές, λοιπόν, πως όχι μόνο υπάρχει ανάγκη ψηφιακής μετάβασης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και χρήσης των κατάλληλων μεθόδων, εργαλείων και διαδικασιών, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το κατάλληλο. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η COSMOTE παρέχει καθοδήγηση μέσω του #GrowYourBusiness - The Digital Sessions, ώστε οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις να μπορέσουν να κάνουν τα επόμενα ψηφιακά βήματα τους.

Ο νέος κύκλος είναι μια σειρά δωρεάν online σεμιναρίων για ΜμΕ και ελεύθερους επαγγελματίες, που φιλοξενείται στο YouTube της COSMOTE. Ο στόχος είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα εργαλεία και τις τακτικές που θα τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν, με όχημα την τεχνολογία. Παράλληλα, μέσω των Live «Ερωτήσεων & Απαντήσεων», που ακολουθούν των online σεμιναρίων, έρχονται σε επαφή με ειδικούς σε τομείς όπως η ψηφιακή παρουσία, το ηλεκτρονικό εμπόριο, το digital marketing κ.α., οι οποίοι απαντούν στις ερωτήσεις τους και τους κατευθύνουν με πρακτικές συμβουλές.

1ο online σεμινάριο «Ψηφιακή Παρουσία για επιχειρήσεις»

Η πρεμιέρα γίνεται με το online σεμινάριο «Ψηφιακή Παρουσία για επιχειρήσεις». Σε αυτό, οι ΜμΕ και οι εργαζόμενοι τους, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα γνωρίσουν τα ψηφιακά εργαλεία και τις τακτικές που είναι απαραίτητες για την απόκτηση μιας αποτελεσματικής ψηφιακής παρουσίας. Ακόμα, θα πάρουν χρήσιμες συμβουλές για την αποδοτικότερη λειτουργία της ιστοσελίδας ή του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησής τους, καθώς και για τη διαχείριση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, έτσι ώστε να εξυπηρετούν τους στόχους τους.

Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους, σχετικά με το περιεχόμενο της 1ης θεματικής ενότητας σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα. Οι ερωτήσεις θα συγκεντρωθούν και θα απαντηθούν μέσα από το 1ο Live «Ερωτήσεων & Απαντήσεων» από ειδικούς με επιτυχημένη δράση σε θέματα Ψηφιακής Παρουσίας των επιχειρήσεων. Οι εγγραφές για συμμετοχή στο Live session και υποβολή ερωτήσεων πραγματοποιούνται από εδώ.

Το 1ο online σεμινάριο «Ψηφιακή Παρουσία για επιχειρήσεις» του #GrowYourBusiness - The Digital Sessions είναι εντελώς δωρεάν και ήδη διαθέσιμο για όλους μέσα από το YouTube κανάλι της COSMOTE.

Δείτε τώρα όλα τα επεισόδια εδώ.

Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με την προβολή του video. Επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να το αναφέρετε.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr