NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Ingenuity της NASA πέταξε ακόμη πιο μακριά και γρήγορα στον Κόκκινο Πλανήτη

Το Ingenuity της NASA πέταξε ακόμη πιο μακριά και γρήγορα στον Κόκκινο Πλανήτη
26_04_2021 | 13:02 26_04_2021 | 13:04
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Το ελικόπτερο Ingenuity Mars πραγματοποίησε και μια τρίτη επιτυχημένη πτήση στον Κόκκινο Πλανήτη.

Την Κυριακή, το μικρό ελικόπτερο ανέβηκε σε ύψος 5 μέτρων πριν επιταχύνει πλευρικά για 50 μέτρα - το μισό μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Το Ingenuity επέστρεψε στη συνέχεια στο σημείο απογείωσης, έχοντας έναν συνολικό χρόνο πτήσης 80 δευτερολέπτων.

Η πτήση της Κυριακής ήταν ακόμη πιο φιλόδοξη από τις προηγούμενες, αλλά οι μηχανικοί λένε ότι σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν ακόμα περισσότερο την τεχνολογία. Θέλουν να βρουν τα όρια του ελικοπτέρου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα συντρίβει στη διαδικασία.

Οι δύο προηγούμενες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Η ιστορική διαδικασία της Δευτέρας σηματοδότησε την πρώτη ελεγχόμενη πτήση από αεροσκάφος σε άλλο πλανήτη.

Το Ingenuity μεταφέρθηκε στον Άρη από το Rover Perseverance της Nasa, που προσγειώθηκε στον κρατήρα Jezero στα μέσα Φεβρουαρίου.

Το αεροσκάφος των 1,8 κιλών θεωρείται τεχνολογική επίδειξη που αποσκοπεί να αποδείξει τη χρησιμότητα της εναέριας κινητικότητας στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Στο μέλλον, τα ελικόπτερα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ανιχνεύσουν το δρόμο για τους αστροναύτες και για να διερευνήσουν δυσπρόσιτες περιοχές.

Η μεγάλη δυσκολία στην πτήση στον Κόκκινο Πλανήτη είναι η πολύ λεπτή ατμόσφαιρα, η οποία έχει μόλις το 1% της πυκνότητας στη Γη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr