NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Νέα συσκευή υπόσχεται αποκατάσταση κίνησης μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Νέα συσκευή υπόσχεται αποκατάσταση κίνησης μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο
26_04_2021 | 13:31 26_04_2021 | 13:33
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα, Υγεία

Μια νέα συσκευή δίνει ελπίδα για ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και αντιμετωπίζουν προβλήματα κίνησης στα χέρια.

Η συσκευή, που φέρει την ονομασία Vagus Nerve Stimulation (VNS) αναπτύχθηκε από την MicroTransponder, μια εταιρεία ιατρικών συσκευών, και μελετήθηκε από μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Lancet διαπίστωσε ότι η φυσιοθεραπεία σε συνδυασμό με την συσκευή VNS υπερδιπλασίασε τη βελτίωση στους ασθενείς, σε σύγκριση μόνο με τη φυσικοθεραπεία.

Το VNS «έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει σημαντικά την κίνηση του βραχίονα και τη λειτουργία σε άτομα με μακροχρόνια αδυναμία μετά από ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο» σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης.

Η μελέτη εξέτασε 108 άτομα με μέτρια έως σοβαρά προβλήματα από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Μετά από έξι εβδομάδες, σχεδόν τα μισά άτομα που χρησιμοποίησαν το εμφύτευμα VNS παρουσίασαν «κλινικά σημαντική απόκριση» σε σύγκριση με μόλις το 24% στην ομάδα ελέγχου.

Η Jesse Dawson, καθηγήτρια ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης είπε: «Αυτή είναι η πρώτη μελέτη για την εύρεση κλινικά και στατιστικά σημαντικών επιδράσεων μιας θεραπείας νευροδιαμόρφωσης για άτομα με αδυναμία στο χέρι μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Είναι σημαντικό ότι το VNS δεν λειτουργεί μόνο του - προσθέτει στην επίδραση της εντατικής αποκατάστασης».

Η Dr. Teresa Kimberley, ανώτερη ερευνήτρια του έργου είπε: «Προσβλέπουμε στην πιθανή καθιέρωση της θεραπείας ως μέρος ενός νέου προτύπου φροντίδας για την αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr