NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Νέες υποτροφίες επιχειρηματικότητας από Alba Graduate Business School και ΑΜΚΕ Odyssea

Νέες υποτροφίες επιχειρηματικότητας από Alba Graduate Business School και  ΑΜΚΕ Odyssea

Ένα νέο πρόγραμμα Υποτροφιών Επιχειρηματικότητας, στοχευμένο σε ευπαθείς και αποκλεισμένες κοινότητες ανθρώπων στην Ελλάδα, ανακοινώνουν το Alba Graduate Business School - The American College of Greece και η ΑΜΚΕ Odyssea.

To πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από το AHEAD, το κέντρο επιχειρηματικότητας του Alba Graduate Business School και συντονίζεται από την Odyssea, έχει ως στόχο να βοηθήσει ανθρώπους χωρίς εύκολη πρόσβαση σε προχωρημένη εκπαίδευση ή υποστήριξη, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους καινούργιες επιχειρήσεις. Απευθύνεται σε άτομα που είναι άνεργοι ή σε αναστολή εργασίας, καθώς και σε πρόσφυγες ή μετανάστες που έχουν δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα.

Περιλαμβάνει δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη από το Alba Graduate Business School, και πιο συγκεκριμένα, 16 ώρες εκπαίδευσης σε βασικές επιχειρηματικές δεξιότητες και 28 ώρες καθοδήγησης, σεμιναρίων και τεχνικής υποστήριξης. Την ίδια στιγμή, οι συμμετέχοντες θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της Odyssea, το οποίο περιλαμβάνει πρόσβαση σε συνεργατικούς χώρους, χρήση υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων κατασκευής και σχεδιασμού (makerspace) και βοήθεια από το γραφείο Απασχολησιμότητας της Odyssea για έναν χρόνο.

Υπάρχουν δυο κύκλοι διαθέσιμοι για το 2021. Στον κάθε κύκλο θα γίνουν δεκτοί άτομα ή μικρές ομάδες ωφελούμενων, οι οποίοι πρέπει να υποβάλλουν μια αίτηση που θα περιγράφει την επιχειρηματική τους ιδέα.

Ο Αλέξης Κομσέλης, διευθυντής του Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD) του ALBA Graduate Business School , δήλωσε σχετικά «Η επιχειρηματικότητα είναι μια ευκαιρία για όλους και όλες να σχηματίσουν το μέλλον τους. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Odyssea σε αυτήν την κοινή προσπάθεια να υποστηρίξουμε την εξέλιξη των επίδοξων επιχειρηματιών της Ελλάδας. Η πρακτική εκπαίδευση και η καθοδήγησή μας θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να σχεδιάσουν τα πρώτα τους βήματα στο στήσιμο των επιχειρήσεών τους με σιγουριά και ασφάλεια».

Ο Τζέι Μέξης, ιδρυτής της Odyssea, σημείωσε «Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα και η δημιουργία μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας για την πραγματική, μακροπρόθεσμη ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας, αφού αποτελούν το 97% όλων των επιχειρήσεων της χώρας. Υποστηρίζουμε ανθρώπους που εργάζονται σκληρά και έχουν μεγάλες και μικρές ιδέες, πρωτοποριακούς στοχαστές, ονειροπόλους και επιχειρηματίες να αναπτύσσουν τις ιδέες τους και να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητές τους, ανεξαρτήτως των φυλετικών, κοινωνικών ή οικονομικών υποβάθρων τους, και αναμένουμε με ενθουσιασμό να ανακαλύψουμε μια νέα γενιά επιχειρηματιών».

Προϋποθέσεις για αιτήσεις συμμετεχόντων στο πρόγραμμα είναι να μιλάνε Αγγλικά σε καλό επίπεδο και να μπορούν να επικοινωνούν στα Ελληνικά στον βαθμό που απαιτείται από την ιδέα τους, να έχουν την ικανότητα να παρευρίσκονται σε διαδικτυακά μαθήματα, να έχουν κάποιες σχετικές τεχνικές γνώσεις ή τομεακή εμπειρία ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν την ιδέα τους, και να είναι αφοσιωμένοι στην πλήρη συμμετοχή στην υποτροφία με καμία απουσία.

Το AHEAD διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία σε εκπαίδευση επιχειρηματιών που αναζητούν τρόπους για να εξελίξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να μπορέσουν να στήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Συγκεντρώνει όλες τις δραστηριότητες του Alba που αφορούν την επιχειρηματικότητα. Υποστηρίζει τους φοιτητές και απόφοιτους του Alba μέσα από ενημέρωση, δικτύωση και καθοδήγηση στις επιχειρηματικές τους ιδέες. «Τα τελευταία 8 χρόνια τρέχει το επιτυχημένο πρόγραμμα idea accelerator VentureGarden στη Νότια Ελλάδα. Στο παρελθόν, έχει επίσης υποστηρίξει πρόσφυγες, μετανάστες και ευπαθείς και αποκλεισμένες κοινότητες ανθρώπων σε ανάλογα προγράμματα επιχειρηματικότητας».

Περισσότερες πληροφορίες για τις υποτροφίες και την διαδικασία υποβολής αίτησης διατίθενται μέσω:

  • Ιστοσελίδας Odyssea: www.odyssea.com/incubation/
  • Τηλεφωνικώς: 210 88 39 877
  • Με email: info@odyssea.com
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr