NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Ακόμη και μέσα στην χρονιά το χάπι της Pfizer που θα «θεραπεύει» τον κορονοϊό

Ακόμη και μέσα στην χρονιά το χάπι της Pfizer που θα «θεραπεύει» τον κορονοϊό
27_04_2021 | 11:39 27_04_2021 | 11:41
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα, Υγεία

Ένα χάπι το οποίο θα χορηγείται εκτός νοσοκομείου για την «θεραπεία» από τον κοροναϊό (COVID-19) βρίσκεται υπό έρευνα και ανάπτυξη, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο.

Σύμφωνα με την Telegraph, η Pfizer εργάζεται σε ένα χάπι που θα αποτρέπει τον COVID-19 από το να εξαπλώνεται στο λαιμό, τη μύτη και τους πνεύμονες ενός ατόμου.

Η δοκιμή βρίσκεται σε εξέλιξη, σε περίπου 60 εθελοντές ηλικίας 18 έως 60 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Βέλγιο.

Η δοκιμή χωρίζεται σε τρεις φάσεις, διαρκώντας συνολικά 145 ημέρες, με 28 επιπλέον στο τέλος για συνεχή έλεγχο. Πρόκειται για μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, μονής και πολλαπλής δόσης μελέτη.

Με κωδικό όνομα PF 07321332, το αντιικό βρίσκεται σε διαδικασίες ανάπτυξης εδώ και αρκετούς μήνες. Οι παρεμποδιστές πρωτεάσης έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για φάρμακα HIV.

Σύμφωνα με αναφορές, η Pfizer είπε ότι σε εργαστηριακές εξετάσεις το χάπι «έχει δείξει ισχυρή in vitro αντιική δράση κατά του SARS-CoV-2», επιπλέον άλλων κορονοϊών.

«Έχουμε σχεδιάσει το PF-07321332 ως μια πιθανή στοματική θεραπεία που θα μπορούσε να συνταγογραφηθεί στα πρώτα σημάδια της λοίμωξης, χωρίς να απαιτείται οι ασθενείς να νοσηλευθούν ή να βρίσκονται σε κρίσιμη περίθαλψη», δήλωσε ο Mikael Dolsten, επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής και πρόεδρος του τομέα παγκόσμιας έρευνας και ανάπτυξης της Pfizer.

Η φαρμακευτική είπε ότι η πρώτη φάση της δοκιμής έχει σχεδιαστεί για να εξετάσει το κατά πόσο ανεκτό είναι το φάρμακο, εάν υπάρχουν «σημαντικές παρενέργειες και πώς αισθάνονται οι άνθρωποι μετά τη λήψη του.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, εάν τα αποτελέσματα των δοκιμών φέρουν αποτελέσματα, το φάρμακο θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο αργότερα αυτό το έτος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr