NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Γαλλία και Γερμανία στηρίζουν την πρόταση για ελάχιστο εταιρικό φόρο φόρο 21%

Γαλλία και Γερμανία στηρίζουν την πρόταση για ελάχιστο εταιρικό φόρο φόρο 21%

Η Γαλλία και η Γερμανία υποστηρίζουν την πρόταση των ΗΠΑ για έναν ελάχιστο φόρο 21% στις πολυεθνικές εταιρείες, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire και ο Γερμανός ομόλογός του Olaf Scholz σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

«Εάν η κυβέρνηση του Biden προτείνει ποσοστό 21% και υπάρχει συναίνεση, θα ήταν αποδεκτό για εμάς», σημείωσε ο Le Maire.

«Είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε σε ένα ποσοστό - το που ακριβώς θα βρίσκεται αυτό θα καθοριστεί από τις συνομιλίες τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Scholz. «Προσωπικά δεν θα έχω τίποτα εναντίον της πρότασης των ΗΠΑ».

Η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, πρότεινε ένα ελάχιστο συνολικό ποσοστό 21% και ένα σύστημα για να διασφαλιστεί ότι οι 100 ή περισσότερες μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου θα πληρώνουν περισσότερα σε μέρη όπου πραγματοποιούν τις δραστηριότητες τους.

Η Γαλλία ανησυχεί επίσης για το εάν η πρόταση γύρω από το πού θα πληρώνουν οι μεγαλύτερες εταιρείες τους φόρους τους θα κάλυπτε πραγματικά όλους τους ψηφιακούς γίγαντες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr