NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο CEO μιας startup αξίας 2 δισ. δολαρίων απολύθηκε γιατί πήρε LSD στο γραφείο

Ο CEO μιας startup αξίας 2 δισ. δολαρίων απολύθηκε γιατί πήρε LSD στο γραφείο
28_04_2021 | 11:12 28_04_2021 | 11:13
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Η νεοσύστατη εταιρεία μάρκετινγκ Iterable απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλό της λόγω παραβιάσεων της εταιρικής πολιτικής, όπως γνωστοποίησε η ίδια η startup σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους της.

Ο απολυθείς διευθύνων σύμβουλος, Justin Zhu, δήλωσε ότι ο κύριος λόγος για την απομάκρυνσή του ήταν ότι πήρε LSD, ένα παράνομο ναρκωτικό στις ΗΠΑ, πριν από μια συνάντηση το 2019. Ο Zhu είπε στο Bloomberg ότι πειραματίζεται παίρνοντας μια περιορισμένη ποσότητα του ναρκωτικού, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εστίασή του.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το προσωπικό, ο συνιδρυτής Andrew Boni είπε ότι η απόλυση του Zhu οφείλεται σε απροσδιόριστες παραβιάσεις των πολιτικών και των αξιών της εταιρείας. Το διοικητικό συμβούλιο αντικατέστησε τον Zhu με τον Boni ως CEO.

Η «συμπεριφορά του Zhu υπονόμευσε επίσης την εμπιστοσύνη του διοικητικού συμβουλίου στην ικανότητα του Justin να οδηγήσει την εταιρεία προς τα εμπρός», έγραψε ο Boni. Περιέγραψε τον Zhu ως «παγκοσμίου επιπέδου καινοτόμο και δημιουργικό στοχαστή» του οποίου «το όραμα, η δημιουργικότητα και το πάθος θα παραμείνουν βασικό μέρος του πολιτισμού μας».

Αν και η χρήση ναρκωτικών όπως το LSD παραμένει αμφιλεγόμενη, σύμφωνα με το Bloomberg έχει γίνει αποδεκτή σε τμήματα της Silicon Valley και σε ορισμένους ιατρικούς κύκλους. Ο Steve Jobs, ο πρώην συνιδρυτής της Apple, είπε στον βιογράφο του πως «η λήψη LSD ήταν μια βαθιά εμπειρία, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μου». Το MDMA, γνωστό ως έκσταση, βρίσκεται επί του παρόντος σε δοκιμές στις ΗΠΑ για χρήση στη θεραπεία της μετατραυματικής διαταραχής του στρες.

Η Iterable ιδρύθηκε το 2013 και έχει αναπτυχθεί γρήγορα, προσελκύοντας πελάτες όπως η DoorDash και η Zillow. Οι επενδυτές της περιλαμβάνουν τους Index Ventures, Charles River Ventures και Viking Global Investors. Η αξία της είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το PitchBook.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr