NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Samsung θα πληρώσει πάνω από 10 δισ. δολάρια σε φόρο κληρονομιάς

Η Samsung θα πληρώσει πάνω από 10 δισ. δολάρια σε φόρο κληρονομιάς

Η οικογένεια του αποβιώσαντα προέδρου της Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι θα εξοφλήσει έναν τεράστιο φόρο κληρονομιάς ύψους 12 τρισεκατομμυρίων κορεατικών γουόν (περίπου 10,78 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η καταβολή του φόρου κληρονομιάς είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Νότιας Κορέας και παγκοσμίως - «ισοδυναμεί με τρεις έως τέσσερις φορές τα συνολικά έσοδα του φόρου ακινήτων της κορεατικής κυβέρνησης πέρυσι», τόνισε η οικογένεια του Lee Kun-hee.

«Όπως προβλέπεται από το νόμο, η οικογένεια σχεδιάζει να πληρώσει το πλήρες ποσό του φόρου κληρονομιάς για μια περίοδο πέντε ετών, ξεκινώντας από τον Απρίλιο του 2021», σημείωσε η οικογένεια Lee.

Ο Lee πέθανε τον Οκτώβριο του 2020 σε ηλικία 78 ετών, αφότου εξέλιξε το Samsung Group στον μεγαλύτερο όμιλο της Νότιας Κορέας. Πήρε το «τιμόνι» το 1987 μετά το θάνατο του πατέρα του, Lee Byung-chul, ο οποίος ίδρυσε το γκρουπ.

Το πρακτορείο Yonhap ανέφερε ότι η οικογένεια είναι πιθανό να χρηματοδοτήσει την πληρωμή του φόρου κληρονομιάς με μερίσματα μετοχών αλλά θα μπορούσε επίσης να πάρει τραπεζικά δάνεια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr