NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

​Premia Properties - Capital Link: Επενδύσεις σε logistics, εμπορικούς χώρους & υποδομές κοινωνικού χαρακτήρα

​Premia Properties - Capital Link: Επενδύσεις σε logistics, εμπορικούς χώρους & υποδομές κοινωνικού χαρακτήρα

Mε τη συζήτηση της ενότητας “Επενδύσεις σε Logistics, Εμπορικούς χώρους & Υποδομές Κοινωνικού Χαρακτήρα” ξεκίνησε η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου “Εστιάζοντας στον Kοινωνικό & Oικονομικό Mετασχηματισμό / Βιώσιμη Ανάπτυξη: Περιβάλλον - Οικονομία - Κοινωνία”.

Στην ενότητα συμμετείχε ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκάζος, CEO - Premia Properties, ενώ τα εισαγωγικά Σχόλια είναι του κ. Νίκου Μπορνόζη, President - Capital Link Inc

Ακολουθεί αναλυτικά η παρουσίαση της Premia Properties όπως πραγματοποιήθηκε από τον CEO της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνο Μαρκάζο σε συζήτηση με τον κ. Νίκο Μπορνόζη, President - Capital Link Inc.

Ο κ. Νίκος Μπορνόζης, President - Capital Link Inc., τόνισε τη σημαντική εξέλιξη μετά την αλλαγή της επωνυμίας της Pasal Development σε Premia Properties και την ανάπτυξη και δραστηριοποίηση της εταιρείας στον κλάδο των logistics, με την απόκτηση νέων αποθηκευτικών χώρων εντός του 2021 αλλά και τον τριπλασιασμό της αξίας των ακινήτων που έχει στην κατοχή της.

O κ. Κωνσταντίνος Μαρκάζος, CEO - Premia Properties, ανέφερε: “H PREMIA Properties δραστηριοποιείται στη διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μετά την είσοδο του σουηδικού ομίλου Sterner Stenhus στο μετοχικό της κεφάλαιο τον Ιούλιο 2020, ξεκίνησε μια δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας και ενισχύθηκε σημαντικά το χαρτοφυλάκιο της με νέες επενδύσεις στους κλάδους των logistics, των κτιρίων κοινωνικού χαρακτήρα (εκπαίδευση) καθώς και εμπορικών ακινήτων τύπου big-box (σούπερ μάρκετ).

Η επίδραση της πανδημίας διαφοροποιείται ανά κλάδο ακινήτων, καθώς είναι διαφορετικής έντασης για τον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και των σχολικών κτιρίων, στον οποίο δραστηριοποιείται η PREMIA, σε σχέση με άλλους κλάδους.

Η παγκόσμια οικονομία βιώνει την επέλαση της νέας βιομηχανικής επανάστασης (νέες τεχνολογίες-ψηφιακή εποχή), η οποία ουσιαστικά καταργεί τα εμπόδια ανάμεσα στις διάφορες αλυσίδες εφοδιασμού, στους πελάτες και στις επιχειρήσεις. Η Ελλάδα απολαμβάνει βασικά πλεονεκτήματα που δύναται να την καταστήσουν σημαντικό κόμβο στις μεταφορές και παγκόσμιο διαμετακομιστικό κέντρο.

Η PREMIA PROPERTIES σκοπεύει να εκμεταλλευτεί αυτά τα δεδομένα και έχει αποφασίσει στρατηγικά να συνεχίσει να επενδύει σε ποιοτικά ακίνητα στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics), με ισχυρούς μισθωτές και μακροχρόνιες μισθώσεις με στόχο την επίτευξη υψηλών αποδόσεων και υπεραξιών για τους μετόχους της.

Σήμερα η PREMIA PROPERTIES διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της ακίνητα αποθηκών συνολικού εμβαδού 103.000 τ.μ. Στόχος είναι μέχρι τέλους του 2021 να έχει διπλασιάσει τον συνολικό όγκο φτάνοντας τα 200.000 τ.μ. στον κλάδο των ακινήτων logistics διατηρώντας ηγετική θέση στην ελληνική αγορά.

Αναμένουμε από το 2021 τη σταδιακή βελτίωση των συνθηκών στην εγχώρια αγορά ακινήτων. Σε αυτό το πλαίσιο η PREMIA PROPERTIES συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και στους υπόλοιπους κλάδους real estate οι οποίοι αποτελούν τομείς της στρατηγικής της Εταιρείας όπως εμπορικά κτίρια τύπου big box και κοινωνικά κτίρια.”

Σημειώνεται ότι το "11th Annual Capital Link Sustainability Forum" με τίτλο “Εστιάζοντας στον Kοινωνικό & Oικονομικό Mετασχηματισμό / Βιώσιμη Ανάπτυξη: Περιβάλλον - Οικονομία - Κοινωνία” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, σε ψηφιακή μορφή, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Πειραιά, και με την Υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη. H Capital Link για 11η χρονιά παρουσίασε ένα πανόραμα πρωτοβουλιών και δράσεων που θα καθορίσει την επόμενη μέρα, εντάσσοντας την κοινωνική πρόοδο ως βασική στρατηγική και «φωτίζοντας» τις απαραίτητες συνέργειες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα εν μέσω πανδημίας.

Το διήμερο συνέδριο είχε ένα πρόγραμμα μεστό, ποιοτικό, υψηλών προδιαγραφών, με τη συμμετοχή ανώτατων εκπροσώπων από την κυβέρνηση, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ένα συνέδριο που κάλυψε όλα τα σημαντικά θέματα και πρωτοβουλίες που συντελούν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τον Κοινωνικό και Οικονομικό Μετασχηματισμό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr