NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ο ρόλος της εύρυθμης λειτουργίας της δικαιοσύνης στο επίκεντρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Ο ρόλος της εύρυθμης λειτουργίας της δικαιοσύνης στο επίκεντρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

H διάκριση μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας ως θεματοφύλακας του δημοκρατικού πολιτεύματος και της ευημερίας.

Από τον Αριστοτέλη και τον Μοντεσκιέ μέχρι τους σύγχρονους φιλοσόφους, πολιτικούς και οικονομικούς επιστήμονες, η διάκριση των εξουσιών αποτελεί την κορωνίδα και τον θεματοφύλακα του πολιτεύματος, εντός του οποίου μπορούν να αναπτυχθούν υγιείς κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, οδηγώντας στην ευημερία των λαών. Όσο κι αν αυτό φαίνεται αυτονόητο σήμερα, η ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης και η ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής και ανάγκης μεταρρυθμίσεων για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα. Η ευαίσθητη αυτή προβληματική, η θέση της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης θα παρουσιαστούν από κορυφαίες και διακεκριμένες προσωπικότητες στο Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, με υβριδική μορφή, και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, 10-15 Μαΐου, 2021 και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ειδικά στην ανάγκη μεταρρύθμισης, με στόχο την προάσπιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας της θα αναφερθεί ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η συζήτηση πρόκειται να εξειδικευτεί περαιτέρω στα πάνελ του Φόρουμ με το ρόλο των θεσμών, του Κοινοβουλίου, και την προστασία της Δικαιοσύνης. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των πλέον αρμόδιων και κορυφαίων προσωπικοτήτων στο ζήτημα αυτό από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον Γενικό Εισαγγελέα του Δικαστηρίου της Ε.Ε., Αθανάσιο Ράντο, τον Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά και τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, Νίκο Βούτση.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 6ήμερο Φόρουμ Μαΐου, καθώς και τις 800 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr