NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Περισκόπιο, «οι δυνατοί χαρακτήρες δημιουργούνται από την αλλαγή, οι αδύναμοι από τη στασιμότητα»

Περισκόπιο, «οι δυνατοί χαρακτήρες δημιουργούνται από την αλλαγή, οι αδύναμοι από τη στασιμότητα»

Θερίζουν καρπούς και με το άροτρο οργώνουν, σκάβουν και αναδεύουν το έδαφος για να περάσουν στις επόμενες φάσεις καλλιέργειας οι γεωργοί της ασφαλιστικής αγοράς. Τι θα αναποδογυρίσει, τι θα ξεριζώσει και τι θα θάψει, το άροτρο; Εξαρτάται από το πού θα στηριχτεί το αλέτρι, τι θα κόψει η σπάθη και πώς και τι αυλάκια θα ανοίξει το υνί. Τα χωράφια της ασφαλιστικής αγοράς περιμένουν τους γεωργούς. Τα περιθώρια για καλλιέργεια πολλά.

Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, κανείς τον εαυτό του

Έτσι λοιπόν, ακούγοντας κάθε χρόνο στα ετήσια συνέδρια των πωλήσεων, «εμείς από σήμερα αλλάζουμε το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς», «η... θα είναι η πρώτη που θα φέρει στην αγορά προϊόντα υγείας και ζωής που ο κόσμος ζητάει», «εμείς θέτουμε τα θεμέλια της αγοράς», διάβηκαν τόσα χρόνια. Και κάθε χρόνος περνούσε έτσι και περιμέναμε τον επόμενο να ακούσουμε για τους στόχους, τις βραβεύσεις του περασμένου έτους, τις προμήθειες, τα μπόνους.

Κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα

Και όταν έφτανε η ώρα των βραβεύσεων, κατέφθαναν και οι "γλάστρες", στον ήχο άλλοτε επικές μελωδίες, άλλοτε τροπάρια. Κίνητρο αυτό, έλεγαν ήταν, δημιουργία θετικών εντυπώσεων και προσδοκιών, ενίσχυσης του ηθικού. Εκατομμύρια δαπάνες, τόσα χρόνια "χ" τόσες ασφαλιστικές, σε γλάστρες και σε χώρους με ήχους από σκυλάδικα, για πείτε μου το αποτέλεσμα;

Στο 2,2% μέχρι 2,5% έχει παραμείνει η παραγωγή στης ασφαλιστικής αγοράς στο ΑΕΠ. Μα πόσα χρόνια πέρασαν για να συνειδητοποιήσει αυτή η αγορά ότι στην γλάστρα όσο νερό και να ρίξει, αν είναι κενή, είτε θα παραμείνει ως έχει, είτε το υλικό της ακόμα και από πηλό να είναι θα υποχωρήσει.

Γιατί αφού τα ήξερε αυτά η αγορά δεν έπραξε κάτι, έκανε επιλογές ακινησίας, μήπως γιατί μέχρι τώρα ήταν βολεμένη και έμπαινε σε μόνο δικούς της κύκλους; Αν είναι έτσι, δικαιολογούνται και οι έπαινοι ότι «είμαστε οι Καλύτεροι και οι Πρώτη».

Η Generali Hellas, έκανε την αλλαγή και άφησε το μέλλον να εισρεύσει στην ζωή μας

Πάνε δύο χρόνια από την ημέρα που η Generali Hellas έκανε την διαφορά στο ετήσιο συνέδριο των πωλήσεων. Δεν έκανε νταβαντούρια, δεν έφερε γλάστρες, δεν μίλησε με λόγια που σκορπίζονται με πρώτο φύσημα το ανέμου. Τότε ο Πάνος Δημητρίου συγκρατημένος ως χαρακτήρας, μεθοδικός και φίλος της αλλαγής άφησε να εννοηθούν πολλά.

Σήμερα η Generali Hellas βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απόκτηση της AXA Ασφαλιστικής στην Ελλάδα. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στον Απρίλιο ενέκρινε την εξαγορά της ΑΧΑ Ασφαλιστικής από την Ιταλική Assicurazioni Generali - Societa per Azioni.

Κάποια θέματα που θα υπάρξουν με τις προμήθειες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και από τις δύο πλευρές θα λυθούν. Η επόμενη, πάντως ημέρα της ασφαλιστικής αγοράς έχει ξεκινήσει.

Οι άνθρωποι πάντα θα επιδιώκουν να βελτιώσουν τη ζωή τους αλλάζοντας αρχηγό, είπε ο Νικολό Μακιαβέλι (1469-1527, Ιταλός πολιτικός φιλόσοφος)

Μέσα στον Απρίλιο η ΓΣ των μετόχων της ΕΤΕ πάτησε το κουμπί και σήκωσε την μπάρα που χώριζε την Εθνική Ασφαλιστική με τον υπόλοιπο κόσμο. Εγκρίθηκε η πώληση, της μέχρι χτες Ασφαλιστικής που δεν τολμούσε κανείς να πλησιάζει. Το ονομαστικό τίμημα για τη συναλλαγή 505 εκατ. για το 100% της εταιρείας. 60 μονάδες βάσης θα ανεβάσει το Δείκτη Συνολικών Κεφαλαίων της Τράπεζας. Το CVC παίρνει θέσεις στην Ελλάδα. Θα παίξει δυνατά προς όλες τις κατευθύνσεις. Και ας μην ξεχνάμε το στρατηγικό ρόλο των ασφαλειών στην οικονομία και στις επιχειρήσεις.

Όλοι ψάχνουν να βελτιώσουν την ζωή τους, αλλάζοντας. Τι θα κάνει να δούμε το CVC με την Εθνική Ασφαλιστική; Και ας μη ξεχνάμε επίσης ότι οι εργαζόμενοι σε κάθε επιχείρηση συμπλέουν στα νερά της ηγεσίας όταν έχουν οικονομικό συμφέρον. Ξεχάστε τα υπόλοιπα και αλλάξτε την πραγματικότητα σας. Θα είναι κυκλικές οι αλλαγές στην περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής για να επιστρέψουν από εκεί που ξεκίνησαν; Λέω πως όχι.

Κάποιοι δεν λογαριάζουν τον χρόνο, όπως κάποιοι τα χρήματα

Και, φτάνει η στιγμή που δεν έχουν χρήματα και έχουν σκοτώσει και τον χρόνο τους. Τι γίνεται εδώ; Για να παραμείνεις στην αγορά όταν είσαι μόνος, θα πρέπει να έχεις αφιερώσει χρόνο να απαντήσεις σε εξειδικευμένες ανάγκες και να ξέρεις πώς να χρησιμοποιήσεις το χρήμα. Να το επενδύεις, να σου αποδίδει και να ξεκολλάς από τα τετριμμένα του 2%. Το φτηνό είναι πολύ ακριβό. Δεν τα ξέρει αυτά καλά η αγορά δεν ξέρει και να επενδύει;

Ευτυχισμένος και περήφανος είσαι όταν θυμάσαι κάτι, όχι όταν το ανακοινώνεις

Αύξηση 10,6% στα κέρδη προ φόρων στα 24,8 εκ. ευρώ, από 22,4 εκ. ευρώ το 2019. Ενίσχυση του Δείκτη Φερεγγυότητας (SCR) κατά 10,6 ποσοστιαίες μονάδες σε 174,6%, Διανομή μερίσματος, μετά και την αφαίρεση των Ιδίων Μετοχών σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Πίστη τον Απρίλιο του 2020. Η Ευρωπαϊκή Πίστη βρίσκεται στις τοπ ασφαλιστικές της Ελλάδας.

Εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, 448,65 εκατ., με ενεργητικό 3,5 δισ. ίδια κεφάλαια 738 εκατ., τα μερίδια αγοράς 10% σε επίπεδο Ομίλου, 16% στις ασφάλειες ζωής και 3% στις γενικές. Τα κέρδη προ φόρων συνολικά στα 151,9 εκατ. 13% αυξημένα σε σχέση με το 2019 για την Eurolife FFH, η οποία ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 αρχές του περασμένου Απριλίου.

Στα 19,65 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 2020, πρόταση για μέρισμα 0,12 ευρώ. Κέρδη προ φόρων 19,65 εκατ. ευρώ, σωρευτικά τα συνολικά κέρδη προ φόρων τελευταίας 5ετίας 2016-2020 87,39 εκατ. Ίδια Κεφάλαια στα 109,54 εκατ. αυξημένα 16,38%., ανακοίνωσε η Interlife 4 ημέρες πριν. H Interlife για πρώτη φορά ανακοίνωσε αποτελέσματα έτους πριν την Ετήσια Γενική Συνέλευση καθώς πρόσφατα εισήλθε η μετοχή της προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επρόκειτο για μία ευχάριστη εξέλιξη και σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις. Το epixeiro.gr θα είναι πάντα εκεί, δίπλα στις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει.

Τι κοινό έχουν και οι τρεις ασφαλιστικές; Δεν λένε για να λένε και για να εντυπωσιάσουν. Αλλάζουν, κρατούν τις αξίες τους και δημιουργούν νέους δυνατούς "χαρακτήρες" από την αλλαγή.

Ώρα να συνδέσουμε τον τίτλο του χρονογραφήματος

Όπως είπε Ζαν-Πωλ Ρίχτερ, 1763-1825, Γερμανός συγγραφέας: «Οι δυνατοί χαρακτήρες δημιουργούνται από την αλλαγή, οι αδύναμοι από τη στασιμότητα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr