NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Οι περισσότεροι ενήλικες συμφωνούν με τα διαβατήρια εμβολιασμών για τα ταξίδια

Οι περισσότεροι ενήλικες συμφωνούν με τα διαβατήρια εμβολιασμών για τα ταξίδια

Μια νέα έρευνα για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έδειξε ότι περισσότερα από τα τρία τέταρτα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι τα διαβατήρια εμβολιασμού πρέπει να είναι υποχρεωτικά για τα ταξίδια.

Η Ipsos πραγματοποίησε την έρευνα σε πάνω από 21.000 άτομα σε 28 χώρες και βρήκε ισχυρή υποστήριξη (78%) για την απαίτηση χρήσης διαβατηρίων COVID από τους ταξιδιώτες. Η ισχυρότερη υποστήριξη είναι στη Μαλαισία και το Περού, όπου το 92% και το 90% των ανθρώπων υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα διαβατήρια. Οι πολίτες της Ουγγαρίας (52% υπέρ) και της Πολωνίας (58%) είναι οι λιγότερο ενθουσιώδεις.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) δήλωσαν ότι τα διαβατήρια θα κάνουν τα ταξίδια και τις μεγάλες εκδηλώσεις περισσότερο ασφαλείς, με υποστήριξη που κυμαίνεται από περισσότερα από οκτώ στα 10 άτομα στην Αργεντινή, την Κίνα, την Ινδία, τη Μαλαισία και το Περού, έως το 52% στην Ουγγαρία και το 53% στη Ρωσία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 67% δήλωσε ότι τα διαβατήρια COVID-19 θα πρέπει, επίσης, να είναι υποχρεωτικά σε δημόσιους χώρους, όπως γήπεδα και αίθουσες συναυλιών, με την ισχυρότερη υποστήριξη στην Ινδία, τη Χιλή και τη Μαλαισία (όλες με 84%), ενώ στη Ρωσία και την Ουγγαρία μόνο το 31% και το 47% συμφώνησαν ότι ήταν απαραίτητα.

Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (66%) δήλωσαν ότι αναμένουν πως τα διαβατήρια θα είναι ευρέως διαδεδομένα στη χώρα τους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αν και υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στις απόψεις, από 81% στην Ινδία και το Περού έως λιγότερες από το ένα τρίτο (32%) στη Ρωσία.

Περισσότεροι από τους μισούς από όσους ρωτήθηκαν παγκοσμίως (55%) δήλωσαν ότι τα άτομα που εισέρχονται σε καταστήματα, εστιατόρια και γραφεία θα πρέπει να υποχρεούνται να φέρουν διαβατήριο εμβολιασμού. Η ιδέα είναι λιγότερο δημοφιλής στη Ρωσία (20%) και η ισχυρότερη υποστήριξη είναι στην Ινδία, με 78%.

Οι απόψεις σε παγκόσμιο επίπεδο διαφέρουν σχετικά με το ποιος θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε προσωπικά ιατρικά αρχεία για την έκδοση διαβατηρίων εμβολιασμού. Πάνω από τα τέσσερα πέμπτα (84%) θα επέτρεπαν στον γιατρό τους να έχει πρόσβαση, το 56% στον εργοδότη τους, το 50% στην κυβέρνησή τους, αλλά μόνο το 40% θα εμπιστευόταν ιδιωτικές εταιρείες.

Μια δεύτερη έρευνα σε 15.000 άτομα σε 12 χώρες, που διεξήχθη επίσης από τον Ipsos, διαπίστωσε έντονα διαιρεμένες απόψεις σχετικά με το πόσο καιρό θα πρέπει να απαιτούνται διαβατήρια. Σχεδόν το ένα τρίτο είπε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για λίγους μόνο μήνες, το 32% θα είναι ικανοποιημένο εάν χρησιμοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους, το 23% θεωρεί ότι θα πρέπει να παραμείνουν σε χρήση για αρκετά χρόνια και το 13% επ 'αόριστον.

Όταν ρωτήθηκαν, στην ίδια έρευνα, εάν πιστεύουν ότι μόνο άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων, όπως η χρήση δημόσιων συγκοινωνιών, πτήσεων ή η παρακολούθηση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, περισσότεροι από τους μισούς (54%) συμφώνησαν με αυτόν τον περιορισμό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr