NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

ΟΟΣΑ: Σε χαμηλό δεκαπενταετίας οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις το 2020

ΟΟΣΑ: Σε χαμηλό δεκαπενταετίας οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις το 2020

Οι παγκόσμιες ροές άμεσων επενδύσεων υποχώρησαν σε χαμηλά επίπεδα 15ετίας πέρυσι και η Κίνα, μία από τις λίγες μεγάλες οικονομίες που παρουσίασε ανάπτυξη, ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ο κορυφαίος προορισμός, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Καθώς ο κορονοϊός πλήττει την παγκόσμια οικονομία, οι παγκόσμιες ροές ΑΞΕ μειώθηκαν κατά 38% το 2020 στα 846 δισεκατομμύρια δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2005, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Αυτό αντιπροσωπεύει μόλις το 1% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, ένα επίπεδο που δεν έχει κάνει την εμφάνιση του από το 1999.

Η ανάκαμψη της δραστηριότητας των διασυνοριακών συγχωνεύσεων και εξαγορών στο τέλος του 2020 θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάκαμψη στις ΑΞΕ το 2021, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Η Κίνα ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι ως ο κορυφαίος προορισμός ξένων επενδύσεων, καθώς μεγάλα τμήματα της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου έκλεισαν λόγω της πανδημίας.

Η Ινδία και το Λουξεμβούργο, όπου πολλές εταιρείες «κέλυφος» είναι εγγεγραμμένες νόμιμα, ακολούθησαν ως κορυφαίοι προορισμοί εισροών, δήλωσε ο ΟΟΣΑ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr