NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Οι νικητές των Aluminium in Architecture Awards 2021

Οι νικητές των Aluminium in Architecture Awards 2021

Με την ανακοίνωση των νικητών στο www.aluminiumawards.gr ολοκληρώθηκε το διαγωνιστικό μέρος των Aluminium in Architecture Awards 2021, του νεοσύστατου θεσμού που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS.

Σύγχρονα πρότυπα σχεδίασης, καινοτόμες ιδέες και πρωτοποριακές λύσεις στη χρήση αλουμινίου, ως δομικό υλικό, παρουσιάστηκαν μέσα από τα έργα που υποβλήθηκαν και αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητη επιτροπή που αποτελείται από 21 ανώτατα στελέχη από τη βιομηχανία του αλουμινίου, αρχιτέκτονες και ακαδημαϊκούς.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των Aluminium in Architecture Awards 2021, Δημήτρης Κ. Μπίκας, ομότιμος καθηγητής Οικοδομικής Α.Π.Θ, αναφέρει στο χαιρετιστήριο μήνυμά του: «Χαιρετίζω την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Aluminium in Architecture Awards 2021 για τη βράβευση πρωτοπόρων εφαρμογών του αλουμινίου σε αρχιτεκτονικές εφαρμογές. Η κριτική επιτροπή είχε το δύσκολο έργο να αξιολογήσει σημαντικό αριθμό ιδιαίτερα επιτυχημένων και καινοτόμων εφαρμογών, όπου οι κατασκευές αλουμινίου προβάλλουν την καθοριστική τους παρουσία και συμβολή στην αισθητική, μορφολογική, λειτουργική και κατασκευαστική έκφραση και ποιότητα των έργων και να βραβεύσει τους συντελεστές εκείνων από αυτές που ξεχωρίζουν. Συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτούς που κατακτούν τα κορυφαία βραβεία, σε όσους διακρίνονται στις επιμέρους κατηγορίες, αλλά και σε όλους εκείνους που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. Θερμές ευχαριστίες οφείλονται τόσο προς τους υπεύθυνους της BOUSSIAS, όσο και προς τα εκλεκτά μέλη της κριτικής επιτροπής, προσωπικότητες του ευρύτερου πεδίου των κτηριακών κατασκευών, που συνέβαλλαν με τις απόψεις τους και τη συμμετοχή τους στην αρτιότητα της διαδικασίας αξιολόγησης. Θεωρώ τιμή τη συμμετοχή μου στην διοργάνωση των Aluminium in Architecture Awards 2021. Εύχομαι συνέχιση της προσπάθειας στα επόμενα χρόνια και καθιέρωση των βραβείων ως σημαντικό και αναγνωρίσιμο γεγονός του κλάδου των κατασκευών αλουμινίου, ως πόλο έλξης των πρωτοπόρων συντελεστών στο σχεδιασμό και τις εφαρμογές του αλουμινίου στα κτήρια και ως βήμα ανάδειξης υψηλής ποιότητας, προβολής επιτευγμάτων και αριστείας σε ένα εξαιρετικά σημαντικό για την χώρα πεδίο»

Κορυφαίες Διακρίσεις

Η Vikelas Architects κέρδισε τον τίτλο “Aluminium Architect of the Year” καθώς συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των έργων που διακρίθηκε. Συγκεκριμένα απέσπασε Platinum βραβείο στην ενότητα Architectural Design & Construction για το «The Orbit». Πρόκειται για ένα εννιαώροφο κτήριο γραφείων και καταστημάτων με έξι υπόγεια πάρκινγκ συνολικής επιφάνειας περίπου 40.000 τ.μ, το οποίο και έχει πιστοποιήθει με την ανώτατη περιβαλλοντική διάκριση κατά LEED Platinum και βρίσκεται στην Αθήνα. Το εν λόγω έργο απέσπασε Gold διάκριση στις κατηγορίες Offices και Sustainable Design. Μεταξύ των συντελεστών είναι η Noval Property Α.Ε.Ε.Α.Π (φορέας ανάπτυξης του έργου) η Steelmet Property Services (διαχείριση έργου), Lianou Chalvatzis Architects (αρχιτεκτονική μελέτη). H Vikelas Architects απέσπασε και από 1 Silver και 1 Bronze βραβείο για τα έργα «River West Open» και «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Β&Ε Γουλανδρή|Πέργκολα Café» αντίστοιχα.

Η Orama Minimal Frames απέσπασε τον τίτλο “Aluminium Designer of the Year” για το «The Royal Atlantis Resort & Residences», που βρίσκεται στο Dubai. Πρόκειται για ένα έργο αιχμής, με πολλαπλά καινοτομικά στοιχεία σχεδιασμού και εφαρμογής, σε ένα πολύ απαιτητικό περιβάλλον, με παράλληλα ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες. Για την ολοκλήρωση του έργου η Orama Minimal Frames συνεργάστηκε με την Enlevo Engineering και απέσπασε 3 Gold διακρίσεις στις κατηγορίες Residential Buildings, Hotels & Resorts και Mixed Use.

Νικητές

Η Elvial απέσπασε 6 διακρίσεις για τα έργα «Kylistra Milos» (Gold και Silver), «The Island Concept Boutique Hotel» (Silver), «Olive Green Hotel» (Silver), «Onoma Hotel» (Bronze) και «Abaton Island Resort & Spa» (Bronze). Το έργο «Ανακαίνιση & Επέκταση Εργοστασίου και Κτιριακών Εγκαταστάσεων της Εταιρείας Theon Sensors» χάρισε σύνολο 6 βραβεία (1 Gold, 1 Silver και 4 Bronze) στις Α+Ε Προκάκη Ε.Π.Ε. και Focal Project Managers. Η Exalco απέσπασε Gold βραβείο για το «Milos Cove Inception Resort», Silver για το «Al Mansour Gate» και από 1 Bronze βραβείο για τα έργα «Shell Tower» και «Utopia Blu Hotel». Με Gold βραβείο ξεχώρισε και το έργο «Aεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία»των Aluminco και Bobotis+Bobotis Architects, ενώ 1 ακόμα Bronze βραβείο κέρδισε η Aluminco για το έργο «Soho City Montenegro». Το έργο που αφορά «Επταώροφο κτήριο γραφείων με ενεργειακές προδιαγραφές πιστοποίησης LEED GOLD στην Αθήνα», την αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη του οποίου επιμελήθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο Κλέαρχος Μαλέας Αρχιτέκτονες, κέρδισε 2 βραβεία (Silver και Bronze). Από 1 Silver βραβείο απέσπασαν η Anegersi για το έργο «Metro Θεσσαλονίκης – Αμαξοστάσιο Πυλαίας», Etem και Elval Colour για το έργο «Redex: Αποπεράτωση και Προσθήκη καθ΄ύψος και κατ΄επέκταση υπάρχοντος κτιρίου με όρους περιβαλλοντικής αναβάθμισης», καθώς και η Ialonet για το έργο που υπέβαλε με τίτλο «Papastratos». Με Bronze βραβείο διακρίθηκαν οι: Goulidis Constructions & Properties για το έργο «Δύο κτίρια Κατοικιών», το Αρχιτεκτονικό γραφείο ARCHstudio (Δανάη Αθανασοπούλου - Γιώργος Μπουσές) για το έργο «Μελέτη διαρρύθμισης, Αλλαγής όψεων & Προσθήκης κατ' επέκταση κτιρίου προσβάσεων Δημοτικού Κτιρίου» και TAKA+PARTNERS & Abatzis Aluminium Systems για το έργο «Serenity Suites | Luxury Apartments»

Τα Aluminium in Architecture Awards 2021 διοργανώθηκαν από το Build της BOUSSIAS με τη στρατηγική συνεργασία της The Design Ambassador.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι: Archisearch.gr, B2Green, Building Green, Epixeiro.gr και Michanikos Online.

*Επισκεφθείτε το site των βραβείων www.aluminiumawards.gr προκειμένου να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και τους νικητές. Παρακολουθήστε την κάλυψη των βραβείων και στα social media με #aluminiumawardsgr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr