NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

​Τηλεδιάσκεψη ΓΣΕΒΕΕ για την επανεκκίνηση του τουρισμού

​Τηλεδιάσκεψη ΓΣΕΒΕΕ για την επανεκκίνηση του τουρισμού

«Πρέπει να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας ώστε να μπορέσει να επανεκκινήσει ο τουρισμός, ο οποίος αποτελεί συνέργεια και έχει πολλαπλασιαστικό όφελος για την Οικονομία» ανέφερε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε ) κ. Γιώργος Καββαθάς στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 ο Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Υγειονομικά ασφαλής επανεκκίνηση του τουρισμού και στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό», παρουσία του Προέδρου της και Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ.Αλέξη Τσίπρα.

H τουριστική κίνηση πρέπει να επανέλθει, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχουν βιώσιμες επιχειρήσεις τόνισε ο κ. Καββαθάς, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να υπάρξουν οι πολιτικές που θα οδηγήσουν στην κατεύθυνση αυτή, βασισμένες σε τρεις άξονες και συγκεκριμένα:

  • στην ύπαρξη στοχευμένης χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε τομείς που έχουν ανάγκη ρευστότητας,
  • στη διατήρηση και ενίσχυση της απασχόλησης με εργαλεία όπως η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων
  • στην απομείωση του ιδιωτικού χρέους που δημιούργησε η πανδημία και το οποίο κάνει μη βιώσιμες επιχειρήσεις και νοικοκυριά , πρόβλημα το οποίο είναι πανευρωπαϊκό και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξουν παραστάσεις προς τα Ευρωπαϊκά Όργανα, ώστε να αντιμετωπιστεί συνολικά.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε) σημείωσε ότι σήμερα το 40% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της πτώχευσης, προσθέτοντας ότι απαιτείται να υπάρξει μια νέα γενιά ρυθμίσεων παρόμοια με αυτή των 120 δόσεων ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να βγουν από το φαύλο κύκλο των χρεών τους και να καταστούν βιώσιμες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr