NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο Bezos πούλησε μετοχές της Amazon αξίας σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο Bezos πούλησε μετοχές της Amazon αξίας σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων
06_05_2021 | 12:19 06_05_2021 | 12:20
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, πούλησε αυτήν την εβδομάδα μετοχές αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας του, σύμφωνα με καταθέσεις στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο Bezos πούλησε μετοχές της Amazon αξίας περίπου 684 εκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη, σύμφωνα με τις καταθέσεις, αφότου πούλησε μετοχές αξίας 1,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη Δευτέρα. Αυτό σημαίνει ότι διέθεσε μετοχές αξίας περίπου 1,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δύο ημέρες.

Οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν ως μέρος ενός προκαθορισμένου εμπορικού σχεδίου, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία.

Οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Amazon για τα αποτελέσματα των κερδών του πρώτου τριμήνου, όπου ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες της Wall Street, καθώς η δραστηριότητα της συνεχίζει να ενισχύεται από την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο Bezos έχει επιταχύνει τις πωλήσεις μετοχών τα τελευταία χρόνια, πουλώντας μετοχές αξίας περίπου 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Φεβρουάριο. Άλλωστε, πούλησε μερίδια της Amazon αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο ιδρυτής του Amazon είχε πει στο παρελθόν ότι θα πουλούσε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετοχές Amazon κάθε χρόνο για να χρηματοδοτήσει την εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος, Blue Origin, η οποία την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι θα εκτοξεύσει το την πρώτη αποστολή στο διάστημα αυτό το καλοκαίρι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr