NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τουρισμός: Έξω από τη βρετανική «πράσινη λίστα» μένουν Ελλάδα και Ισπανία;

Τουρισμός: Έξω από τη βρετανική «πράσινη λίστα» μένουν Ελλάδα και Ισπανία;
06_05_2021 | 12:43 06_05_2021 | 12:44
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Τουρισμός

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να άρει την απαγόρευση των διεθνών ταξιδιών αναψυχής από τα μέσα Μαΐου, αλλά, όπως τονίζει το Bloomberg, λίγες χώρες είναι πιθανό να εγκριθούν ως προορισμοί διακοπών, καθώς οι υπουργοί της χώρας προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο της πανδημίας.

Οι αξιωματούχοι του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson μελετούν τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τα ποσοστά κρουσμάτων σε άλλες χώρες, με σκοπό να προσθέσουν εκείνες με χαμηλά επίπεδα Covid-19 σε μια νέα «πράσινη λίστα» εγκεκριμένων προορισμών για ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή και να τεθούν σε ισχύ από τις 17 Μαΐου, σύμφωνα με αξιωματούχους. Αρχικά μόνο ένας μικρός αριθμός προορισμών αναμένεται να εγκριθεί, αλλά ο κατάλογος θα αναθεωρείται κάθε τρεις εβδομάδες για να λαμβάνεται υπόψη η μεταβαλλόμενη κατάσταση.

Επί του παρόντος δεν επιτρέπεται κάποιος να ταξιδεύει στο εξωτερικό για διακοπές, σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία. Οι προορισμοί που θα μπορούσαν να περιληφθούν στην πράσινη λίστα περιλαμβάνουν τη Μάλτα, την Ισλανδία, το Ισραήλ, τα Κανάρια Νησιά και το Γιβραλτάρ.

Ο John Holland-Kaye, διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου, είπε σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα ότι η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ορισμένοι προορισμοί της Καραϊβικής, θα μπορούσαν επίσης να μπουν στο «πράσινο» καθεστώς.

Η ηπειρωτική Ισπανία και η Ελλάδα, και οι δύο από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Βρετανούς, ενδέχεται να μην πάρουν το «πράσινο φως» μέχρι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αντίστοιχα, καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζεται και η πανδημία υποχωρεί, είπε ο ίδιος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr