NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Hub για την αντιμετώπιση επιδημιών και πανδημιών φτιάχνει ο Π.Ο.Υ.

Hub για την αντιμετώπιση επιδημιών και πανδημιών φτιάχνει ο Π.Ο.Υ.
06_05_2021 | 13:17 06_05_2021 | 13:19
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας δημιουργούν έναν νέο παγκόσμιο κόμβο για τις πανδημίες και τις επιδημίες.

Το Hub, που θα εδρεύει στο Βερολίνο και θα διατηρεί συνεργασίες σε όλο τον κόσμο, θα επικεντρωθεί σε καινοτομίες στην ανάλυση δεδομένων για την πρόβλεψη, την πρόληψη, τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση πανδημικών και επιδημικών κινδύνων παγκοσμίως.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε: «Η τρέχουσα πανδημία Covid-19 μάς έχει διδάξει ότι μόνο μαζί μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις πανδημίες και τις επιδημίες. Το νέο WHO Hub θα είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα για την πρόληψη των πανδημιών, ενώνοντας διάφορα κυβερνητικά, ακαδημαϊκά και ιδιωτικά όργανα. Είμαι χαρούμενη που ο ΠΟΥ επέλεξε το Βερολίνο ως τοποθεσία του και καλεί συνεργάτες από όλο τον κόσμο να συνεισφέρουν στον κόμβο».

Το WHO Hub for Pandemic and Epidemic Intelligence είναι μέρος του προγράμματος έκτακτης ανάγκης για την υγεία και θα αποτελεί μια νέα συνεργασία χωρών και συνεργατών παγκοσμίως. Το WHO Hub θα υποστηρίξει το έργο των εμπειρογνωμόνων για τη δημόσια υγεία και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής σε όλες τις χώρες, ώστε να μπορούν να λάβουν γρήγορες αποφάσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση μελλοντικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

«Πρέπει να εντοπίσουμε τους κινδύνους πανδημίας και επιδημίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όπου κι αν συμβούν στον κόσμο. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να ενισχύσουμε το παγκόσμιο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης με βελτιωμένη συλλογή δεδομένων που σχετίζονται με την υγεία και διεπιστημονική ανάλυση κινδύνου», δήλωσε ο Jens Spahn, Γερμανός Υπουργός Υγείας. «Η Γερμανία έχει δεσμευτεί με συνέπεια να υποστηρίξει το έργο του ΠΟΥ για την προετοιμασία και την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην υγεία, και το WHO Hub είναι μια πρωτοβουλία που θα κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr