NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

EcoChem Day 2021 στις 20 και 21 Μαΐου για πράσινες διεργασίες, κυκλική οικονομία, ενέργεια και περιβάλλον

EcoChem Day 2021 στις 20 και 21 Μαΐου για πράσινες διεργασίες, κυκλική οικονομία, ενέργεια και περιβάλλον

Το EcoChem Day αποτελεί το τρίτο κατά σειρά Chem Day που διοργανώνει το Chemecon και το οποίο θα λάβει τη μορφή ηλεκτρονικής Διημερίδας. Κεντρικές ιδέες του θα αποτελέσουν οι πράσινες διεργασίες, η κυκλική οικονομία, η ενέργεια και το περιβάλλον.

Η διημερίδα, που διοργανώνεται από το Chemecon, θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Μαΐου 2021 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Hopin.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τις ομιλίες από τις συνεργαζόμενες εταιρείες σχετικά με τις πράσινες πρακτικές και διεργασίες που εφαρμόζουν. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαδικτυακά δωμάτια και να έρθουν σε επαφή με πρόσωπα των εταιρειών, να συζητήσουν για τις προοπτικές του κλάδου και να ενημερωθούν για τα κύρια προσόντα που θα χρειαστούν στην μελλοντική τους ενασχόληση με τον τομέα. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω των «Open and Group Networking Sessions», όπου στα πρώτα η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ στα δεύτερα ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Τέλος, θα παρουσιαστεί το ερευνητικό έργο των εργαστηρίων της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό τομέα και επιτρέποντας έτσι μια ανοιχτή και ελεύθερη συζήτηση γύρω από την πράσινη ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι το Chemecon είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός σύλλογος νέων Χημικών Μηχανικών που δραστηριοποιείται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στόχος του είναι να συμβάλλει ουσιαστικά στη σύνδεση των φοιτητών με το αντικείμενο των σπουδών τους. Η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσω οργανωμένων και πολυδιάστατων δράσεων με κύριο άξονα την άμεση και σφαιρική πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας του Χημικού Μηχανικού σήμερα.

Για την επίτευξη των στόχων του, το Chemecon διοργανώνει Ημερίδες επαγγελματικής διασύνδεσης, τα ChemDays. Σε κάθε ChemDay αναπτύσσονται θέματα γύρω από έναν κλάδο της Χημικής Μηχανικής. Στα συνέδρια αυτά συμμετέχουν εταιρείες του κλάδου, οι οποίες μέσα από Ομιλίες, ενημερώνουν φοιτητές και μη, για τις βιομηχανικές μεθόδους που ακολουθούνται και τις προοπτικές του συγκεκριμένου τομέα.

Μέχρι στιγμής έχουν διοργανωθεί δύο ChemDays: το «PetroChem Day» το 2018, που αφορούσε την ενασχόληση του Χημικού Μηχανικού στο βιομηχανικό τομέα του πετρελαίου και των παραγώγων του και το «FoodChem Day» το 2019 που κάλυψε πολυδιάστατα την βιομηχανία των τροφίμων από τις πρώτες ύλες, έως και την τελική κατανάλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες για το EcoChem Day και για το πώς μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Διημερίδας και τα ακόλουθα κοινωνικά δίκτυα του Chemecon: Chemecon@Facebook | Chemecon@Ιnstagram | Chemecon@LinkedIn |Chemecon@Twitter

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr