NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Κατά της άρσης της πατέντας στα εμβόλια τάσσεται ο Άλμπερτ Μπουρλά

Κατά της άρσης της πατέντας στα εμβόλια τάσσεται ο Άλμπερτ Μπουρλά
07_05_2021 | 13:50 07_05_2021 | 13:51
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Υγεία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε την Πέμπτη ότι αντιτίθεται σε μια πρόταση, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, για άρση των πατεντών στα εμβόλια Covid-19, τονίζοντας ότι η παραγωγή θα πρέπει να αυξηθεί στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Σε συνέντευξή του στο AFP, ο Μπουρλά είπε ότι η εταιρεία του, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο της σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία BioNTech, «δεν είναι καθόλου» υπέρ της έκκλησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες για παραίτηση από την προστασία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Η κίνηση των ΗΠΑ, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, θεωρείται από τους υποστηρικτές ως ένας τρόπος για την ενίσχυση της παραγωγής στις αναπτυσσόμενες χώρες, που μέχρι στιγμής έχουν λάβει πολύ λιγότερα εμβόλια.

Όμως, ο Μπουρλά, αντικατοπτρίζοντας τη μακροχρόνια θέση της φαρμακευτικής βιομηχανίας, επέμεινε ότι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν είναι τα κύρια εμπόδια για περισσότερη παραγωγή.

«Πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτό που μπορούμε να οικοδομήσουμε αυτή τη στιγμή, δηλαδή αρκετή ικανότητα για παραγωγή δισεκατομμυρίων δόσεων», είπε.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις στον κόσμο έξω από αυτές που μπορούμε να οικοδομήσουμε οι ίδιοι, που μπορούν να κάνουν εμβόλια mRNA».

Ο Μπούρλα ζήτησε να μην διαταραχθεί η τρέχουσα δραστηριότητα «με πολιτικά υποκινούμενες ανακοινώσεις», χαρακτηρίζοντας τις «κενές υποσχέσεις».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr