NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Επικυρώνεται απαγόρευση εντομοκτόνων που συνδέονται με βλάβες στις μέλισσες

Επικυρώνεται απαγόρευση εντομοκτόνων που συνδέονται με βλάβες στις μέλισσες
07_05_2021 | 14:37 07_05_2021 | 14:39
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

Το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατήρησε τη μερική απαγόρευση της ΕΕ σε τρία εντομοκτόνα που συνδέονται με κινδύνους για τις μέλισσες, αποτρέποντας τη χρήση τους σε ορισμένες καλλιέργειες.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την έφεση της Bayer, μέσω της οποίας ζήτησε να ανατρέψει την απόφαση του 2018 για την επικύρωση της απαγόρευσης.

Η απόφαση καλύπτει τρεις δραστικές ουσίες - το imidacloprid, το οποίο αναπτύχθηκε από την Bayer CropScience, το Clothianidin, που αναπτύχθηκε από την Takeda Chemical Industries και την Bayer CropScience, καθώς και το thiamethoxam της Syngenta.

Ένας εκπρόσωπος της Bayer δήλωσε ότι ήταν απογοητευμένος από την ετυμηγορία και υποστήριξε την ασφάλεια των προϊόντων, τα οποία εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σε άλλες περιοχές με κατάλληλα μέτρα άμβλυνσης του κινδύνου.

«Η ετυμηγορία φαίνεται ότι προσφέρει στην (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή σχεδόν απόλυτη ελευθερία να επανεξετάζει υπάρχουσες εγκρίσεις βάσει των παραμικρών στοιχείων, τα οποία δεν χρειάζεται καν να είναι νέα επιστημονικά δεδομένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr