NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο «εκτός ελέγχου» πύραυλος της Κίνας θα πέσει στη Γη το Σάββατο

Ο «εκτός ελέγχου» πύραυλος της Κίνας θα πέσει στη Γη το Σάββατο
07_05_2021 | 16:28 07_05_2021 | 16:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, δήλωσε την Τετάρτη, 5 Μαΐου, ότι το Space Command των ΗΠΑ παρακολουθεί τον κινεζικό πύραυλο Long March 5B που κάνει μια ανεξέλεγκτη κάθοδο προς ένα άγνωστο σημείο εισόδου στη Γη, καθώς περιστρέφεται πάνω από κατοικημένες περιοχές όπως η Μαδρίτη και το Πεκίνο.

Οι Αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι αναμένουν πως ο πύραυλος θα εισέλθει στον Ειρηνικό Ωκεανό το Σάββατο. Ωστόσο, προειδοποιούν ότι η ακριβής τοποθεσία της επανεισόδου του πυραύλου δεν θα είναι γνωστή παρά μόνο «εντός ωρών από το συμβάν».

Ο Jonathan McDowell, αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δήλωσε στον Guardian ότι είναι πιθανό κομμάτια του πυραύλου να επιβιώσουν από την είσοδο του στην ατμόσφαιρα και ότι θα είναι το «ισοδύναμο ενός μικρού αεροπλάνου που συντρίβεται διάσπαρτα σε πάνω από 100 μίλια».

Σε συνέντευξη Τύπου, η Psaki ρωτήθηκε εάν ο Λευκός Οίκος καταδικάζει την «επαναλαμβανόμενα απρόσεκτη συμπεριφορά από το διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας». Η ίδια τόνισε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να συνεργαστούν «με τη διεθνή κοινότητα για την προώθηση ηγετικών και υπεύθυνων διαστημικών συμπεριφορών».

«Είναι προς το κοινό συμφέρον όλων των εθνών να ενεργούν υπεύθυνα στο διάστημα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων του διαστήματος», συνέχισε.

Την τελευταία φορά που ένας κινεζικός πύραυλος Long March 5 μπήκε στην ατμόσφαιρα της γης, τον περασμένο Μάιο, κομμάτια του διαστημικού σκάφους κατέστρεψαν ιδιοκτησίες στην Ακτή του Ελεφαντοστού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr