NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το Facebook ζητά από τους χρήστες να διαβάζουν τα άρθρα πριν τα κοινοποιούν

Το Facebook ζητά από τους χρήστες να διαβάζουν τα άρθρα πριν τα κοινοποιούν

Οι ιστότοποι κοινωνικών μέσων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση στις πλατφόρμες τους με διάφορους τρόπους.

Στα τέλη Μαρτίου, το Twitter ανακοίνωσε έναν γύρο ενημερώσεων που περιλάμβανε μια νέα προτροπή. Αυτή ζητούσε από τους χρήστες να διαβάσουν πρώτα την εκάστοτε είδηση πριν την κοινοποιήσουν με share. Ο στόχος ήταν να ενθαρρυνθούν οι χρήστες να δουν το πραγματικό περιεχόμενο του άρθρου, πέρα από τον τίτλο του.

Το Facebook ακολουθεί τώρα. Ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασε μια νέα δυνατότητα που θα βοηθήσει τους χρήστες να βεβαιωθούν ότι κατανοούν το περιεχόμενο που προσπαθούν να μοιραστούν με άλλους. Αυτό έρχεται με τη μορφή προτροπής που εμφανίζεται στην οθόνη όταν πατάει κάποιος το πλήκτρο του share.

Το μήνυμα εμφανίζεται μόνο όταν το Facebook εντοπίσει ότι ο χρήστης μοιράζεται ένα άρθρο - είδηση που δεν έχει ακόμη διαβάσει. Στη συνέχεια, του ζητά να ανοίξει πρώτα τον σύνδεσμο και να τον διαβάσει πριν τον κοινοποιήσει στη ροή ειδήσεων ή μέσω ενός άμεσου μηνύματος. Η προτροπή προειδοποιεί για τον κίνδυνο απώλειας βασικών γεγονότων εάν επιλέξει κάποιος να μοιραστεί το περιεχόμενο χωρίς να το διαβάσει.

Ωστόσο, εξακολουθεί κάποιος να μπορεί να παραλείψει την ανάγνωση ενός άρθρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μήνυμα δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για όλους, καθώς εξακολουθεί να δοκιμάζεται με περιορισμένο αριθμό χρηστών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr