NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ισραήλ: Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για την έκδοση ψηφιακού νομίσματος

Ισραήλ: Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για την έκδοση ψηφιακού νομίσματος
11_05_2021 | 14:26 11_05_2021 | 14:27
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Η Τράπεζα του Ισραήλ ξεκινά δημόσια διαβούλευση σχετικά με την πιθανή έκδοση ψηφιακού σέκελ, του νομίσματος της χώρας.

Αντικατοπτρίζοντας μια αλλαγή στο παγκόσμιο κλίμα ως προς τις περιπτώσεις χρήσης ψηφιακών νομισμάτων που υποστηρίζονται από κεντρικές τράπεζες, η Τράπεζα του Ισραήλ αποφάσισε να επιταχύνει την έρευνα και τις προετοιμασίες της για πιθανή μελλοντική κυκλοφορία ενός ψηφιακού νομίσματος.

Μια επιτροπή που συγκροτήθηκε από την τράπεζα εξέδωσε έκθεση στην οποία περιγράφονται τα πιθανά οφέλη, ένα σχέδιο και ζητήματα προς εξέταση, συνοδευόμενη από μια δημόσια πρόσκληση για απαντήσεις.

Το σχέδιο προβλέπει ένα πλαίσιο δύο επιπέδων στο οποίο η κεντρική τράπεζα θα παρέχει ψηφιακά σεκέλ σε παρόχους πληρωμών του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι στη συνέχεια θα ενεργούν ως διεπαφή για το ευρύ κοινό. Το σχέδιο της τράπεζας είναι να παρέχει ελάχιστη υποδομή, χρησιμοποιώντας είτε DLT είτε κεντρικά καθολικά, και να αφήσει τους εκδότες του ιδιωτικού τομέα να ανταγωνιστούν για την καινοτομία.

«Το σχέδιο προτύπου είναι η βάση για μια συζήτηση και για την εξέταση εναλλακτικών λύσεων από τις ομάδες εργασίας που εμπλέκονται στο θέμα», δηλώνει η κεντρική τράπεζα. «Η δημοσίευση αυτού του εγγράφου θα χρησιμεύσει ως βάση για συζήτηση εντός της επαγγελματικής κοινότητας στο Ισραήλ σχετικά με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός ψηφιακού σέκελ».

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου και τα κύρια ευρήματα θα δημοσιευθούν αργότερα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr