NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ν26: Καλείται να ενισχύσει τους ελέγχους και το προσωπικό της

Ν26: Καλείται να ενισχύσει τους ελέγχους και το προσωπικό της
14_05_2021 | 13:38 14_05_2021 | 13:40
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Τράπεζες

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή BaFin διέταξε την N26 να επιλύσει προβλήματα στα συστήματα της, για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Η Αρχή προχώρησε στον διορισμό ενός ειδικού επιτρόπου για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης της εταιρείας με την εντολή εφαρμογής κατάλληλων εσωτερικών ελέγχων και διασφαλίσεων και συμμόρφωσης με τις σχετικές απαιτήσεις.

Η N26 καλείται, επίσης, να διασφαλίσει ότι διαθέτει επαρκές προσωπικό, τεχνικούς και οργανωτικούς πόρους για να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της βάσει του νόμου κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η εντολή έρχεται δύο χρόνια αφότου η BaFin επέκρινε για πρώτη φορά την N26 για χαλαρούς ελέγχους κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Έρχεται, επίσης, καθώς η BaFin ενισχύει την εποπτεία μετά το σκάνδαλο της Wirecard, το οποίο κόστισε τη θέση του επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής, Felix Hufeld.

Η N26 λέει ότι η διαδικτυακή εγκληματική δραστηριότητα έχει αυξηθεί σε όλο τον κόσμο από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 και ότι συνεργάζεται στενά με τον διορισμένο Επίτροπο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr