NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Σε μια ιστορική αποστολή, η Κίνα «πάτησε» για πρώτη φορά στον Άρη

Σε μια ιστορική αποστολή, η Κίνα «πάτησε» για πρώτη φορά στον Άρη
17_05_2021 | 11:35 17_05_2021 | 12:24
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Ένα με επανδρωμένο κινεζικό διαστημικό σκάφος προσγειώθηκε με επιτυχία στην επιφάνεια του Άρη το Σάββατο, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, καθιστώντας την Κίνα ένα από τα λίγα έθνη που έχει καταφέρει να προσγειωθεί στον Κόκκινο Πλανήτη.

Το διαστημικό σκάφος Tianwen-1 προσγειώθηκε σε μια τοποθεσία που βρίσκεται σε μια απέραντη πεδιάδα γνωστή ως Utopia Planitia, «αφήνοντας ένα κινεζικό ίχνος στον Άρη για πρώτη φορά», σύμφωνα με το Xinhua.

Ο Κινέζος Πρόεδρος, Xi Jinping, εξέδωσε μήνυμα συγχαρητηρίων σε όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην αποστολή.

«Ήσασταν αρκετά γενναίοι για την πρόκληση, επιδιώξατε την αριστεία και τοποθετήσατε τη χώρα μας στις προηγμένες τάξεις της πλανητικής εξερεύνησης», είπε. «Το εξαιρετικό σας επίτευγμα θα χαραχθεί για πάντα στις αναμνήσεις της μητέρας πατρίδας και των ανθρώπων της».

Το rover, με το όνομα Zhurong, θα ερευνήσει το σημείο προσγείωσης πριν αναχωρήσει από την πλατφόρμα του για να πραγματοποιήσει μελέτες. Φέροντας το όνομα ενός μυθικού κινεζικού Θεού της φωτιάς, το Zhurong διαθέτει έξι επιστημονικά όργανα, συμπεριλαμβανομένης κάμερας τοπογραφίας υψηλής ανάλυσης.

Θα μελετήσει το επιφανειακό έδαφος και την ατμόσφαιρα του πλανήτη, αναζητώντας επίσης σημάδια αρχαίας ζωής, συμπεριλαμβανομένων υπογείων υδάτων και πάγων, χρησιμοποιώντας ένα ραντάρ που διεισδύει στο έδαφος.

Το Tianwen-1 είναι η πρώτη ανεξάρτητη αποστολή της Κίνας στον Άρη. Ένα σκάφος που εκτοξεύτηκε σε συνεργασία με τη Ρωσία το 2011 απέτυχε να εγκαταλείψει την τροχιά της Γης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr