NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

timimas.gr - Σε ποιο κατάστημα κοστίζουν τα ψώνια του supermarket λιγότερο;

timimas.gr - Σε ποιο κατάστημα κοστίζουν τα ψώνια του supermarket λιγότερο;
18_12_2013 04_07_2017

Το timimas.gr είναι ένα εργαλείο που απαντά στην ερώτηση: «Σε ποιο κατάστημα κοστίζουν τα ψώνια του supermarket λιγότερο;», ή με άλλα λόγια ένα site που καλύπτει την ανάγκη του καταναλωτή για εξοικονόμηση χρημάτων. Καταγράφει τις τιμές των προϊόντων supermarket καθώς επίσης και τις προσφορές τους, και τις συγκρίνει σε ένα εύχρηστο διαδικτυακό περιβάλλον. Βασική του λειτουργία είναι η προετοιμασία της λίστας αγορών από το σπίτι, αναγνωρίζοντας σε ποιο κατάστημα supermarket θα κοστίσει λιγότερο, κάνοντας τα ψώνια εύκολα, γρήγορα και όσο φθηνότερα γίνεται.

Κάθε καταναλωτής έχει τύχει να παρατηρήσει ότι τα στοιχεία που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί στο παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Οικονομικών και αντίστοιχα sites που βασίζονται σε αυτό δεν είναι πάντοτε έγκυρα. Οι προσφορές που παρουσιάζονται στα διαφημιστικά φυλλάδια των καταστημάτων supermarket πολλές φορές λήγουν πριν παρέλθει η τυπική περίοδος ισχύος τους. Η ταχύτητα της αλλαγής της αγοράς είναι τέτοια που τις πιο πολλές φορές η πληροφορία είναι παρωχημένη.

Αναπτύσσεται, λοιπόν, ένα μοντέλο παρατήρησης που μας επιτρέπει να έχουμε άμεση πρόσβαση στις τιμές των βασικών προϊόντων. Η ομάδα του timimas.gr επισκέπτεται καθημερινά τα καταστήματα και μετά από φυσική απογραφή μεταφέρει τον παλμό της αγοράς μέσα από το site.

Η ομάδα του timimas.gr στελεχώνεται από τους Θοδωρή και Μανώλη στην Απογραφή και Διαχείριση, τη Σοφία στη διεύθυνση Marketing και Επικοινωνίας, το Στάμο στη διεύθυνση Πωλήσεων και Ανάπτυξης Πελατών και το Νικόλα και τον Αριστείδη στο Στρατηγικό Σχεδιασμό και την Ανάπτυξη.

Το timimas.gr δεν είναι απλά ένα εργαλείο εξοικονόμησης χρημάτων ή ενημέρωσης. Πρόκειται για έναν ιστότοπο εύχρηστο, γρήγορο, με άρτια και άμεση πληροφόρηση. Ο χρήστης μπαίνει, φτιάχνει το καλάθι του, βρίσκει σε ποιο κατάστημα εξοικονομεί περισσότερα χρήματα και στέλνει για ευκολία τη λίστα στο κινητό του (μέσω email). Για να σιγουρευτεί ότι η τιμή που βρήκε είναι πραγματική ευκαιρία, παρατίθεται και το ιστορικό τιμής των τελευταίων εβδομάδων.

επιχειρώ: Παιδιά, καλώς ήρθατε. Πείτε μας δυο λόγια για εσάς.

Νικόλας: Καλώς σας βρήκαμε! Με τον Α μετράμε 10 χρόνια συνεργασίας στον κλάδο του λιανεμπορίου και έχουμε αναπτύξει ταυτόσημη αντίληψη σε πολλά θέματα αλλά κυρίως στη σημασία που έχουν οι νέες ιδέες και η καινοτομία. Το να δραστηριοποιηθούμε στο χώρου του διαδικτυακού εμπορίου ήταν φυσική εξέλιξη.

επιχειρώΤι ακριβώς είναι το timimas.gr;

Νικόλας: Το «Timimas» είναι η υλοποίηση μιας ιδέας που είχαμε εδώ και καιρό. Είναι ένα 100% προσωπικό μας project το οποίο ξεκινήσαμε από το μηδέν. Είναι ένα εργαλείο που απαντά στην ερώτηση: «Σε ποιο κατάστημα κοστίζουν τα ψώνια του supermarket λιγότερο;», ή με άλλα λόγια ένα site που καλύπτει την ανάγκη του καταναλωτή για εξοικονόμηση χρημάτων, ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε.

Αριστείδης: Το «Timimas» βγήκε στον αέρα επίσημα τον Ιούνιο του 2013 και αν και το όνομα παραπέμπει άμεσα στην τιμή ενός προϊόντος, περισσότερο έχει να κάνει με την τιμή που νιώθουμε όταν ένας καταναλωτής εμπιστεύεται την ιστοσελίδα μας για να ετοιμάσει τη λίστα αγορών του.

επιχειρώΤι υπηρεσίες ακριβώς προσφέρει το «Timimas» και σε ποιους απευθύνεται;

Αριστείδης: Άμεση σύγκριση τιμών από διαφορετικά καταστήματα supermarket, καταγραφή όλων των προσφορών και τη δυνατότητα παρατήρησης σε ποιο κατάστημα η λίστα αγορών θα κοστίσει λιγότερο.

Νικόλας: Μην μας διαφεύγει ότι σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, η σωστή προετοιμασία των αγορών (όπως γίνεται στο timimas.gr) μπορεί να γλιτώσει ακόμη και 40% της αξίας των αγορών supermarket. Φυσικά, το «Timimas» απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές που θέλουν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα αλλά και σε οποιονδήποτε θέλει να έχει άμεση πληροφόρηση για τις τιμές των προϊόντων στην αγορά.

επιχειρώΥπάρχουν άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες - υπηρεσίες στην Ελλάδα;

Αριστείδης: Υπάρχει το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Οικονομικών, και αντίστοιχα sites που βασίζονται σε αυτό, αλλά παίρνει τόσο καιρό να συλλεχθεί η πληροφορία που όταν αναρτάται είναι ήδη παρωχημένη.

Νικόλας: Ως εκ τούτου δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άλλο αντίστοιχο «εργαλείο» που να δίνει τόση έμφαση στη λεπτομέρεια, να έχει τόσο άρτια και άμεση πληροφόρηση ενώ παράλληλα να είναι τόσο φιλικό προς το χρήστη. Τουλάχιστον στην Ελλάδα.

επιχειρώΠως βλέπετε μέχρι στιγμής την ανταπόκριση του κοινού; Υπάρχει ενδιαφέρον;

Αριστείδης: Αν και δεν είναι πάνω από μερικές εβδομάδες που το timimas.gr είναι στον αέρα τα πρώτα δείγματα από την ανταπόκριση του κοινού είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Μας αρέσει να λαμβάνουμε τα θετικά σχόλια, όπως επίσης και τις παρατηρήσεις για το τι θα ήθελαν οι χρήστες μας να κάνουμε καλύτερα. Το πρώτο μας δίνει ενέργεια και το δεύτερο κατεύθυνση.

επιχειρώ:Θα θέλατε να συμπληρώσετε κάτι άλλο;

Νικόλας: Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας, αλλά και σε όσους μας στηρίζουν και δουλεύουν σε αυτή μας την προσπάθεια!

{youtube}pn-JVH4WSDI{/youtube}

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr