NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

GSMA: Το 5G «κινδυνεύει» εάν τα 6GHz παραμένουν χωρίς άδεια χρήσης

GSMA: Το 5G «κινδυνεύει» εάν τα 6GHz παραμένουν χωρίς άδεια χρήσης

Ο GSMA εξέδωσε αίτημα προς τις παγκόσμιες ρυθμιστικές Αρχές, ζητώντας να διαθέσουν τουλάχιστον μέρος του φάσματος των 6 GHz για εγκεκριμένες λειτουργίες 5G. «Το παγκόσμιο μέλλον του 5G κινδυνεύει», έγραψε ο GSMA σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

«Το 5G έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο John Giusti, επικεφαλής του GSMA. «Ωστόσο, υπάρχει μια σαφής απειλή για αυτήν την ανάπτυξη εάν δεν διατεθεί επαρκές φάσμα 6GHz για το 5G. Η σαφήνεια και η βεβαιότητα είναι απαραίτητες για την ενίσχυση των μαζικών, μακροπρόθεσμων επενδύσεων σε αυτήν την κρίσιμη υποδομή».

Σύμφωνα με τον GSMA, οι Αρχές πρέπει να διαθέσουν 1-2GHz συνολικού φάσματος για 5G για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των χρηστών έως το 2030. Και ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του φάσματος πρέπει να προέρχεται από τη ζώνη των 6GHz, τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Το εύρος των 6GHz είναι μια συχνότητα μεσαίας ζώνης και βρίσκεται σε ένα σημείο εξισορρόπησης μεταξύ κάλυψης και χωρητικότητας, παρέχοντας το τέλειο περιβάλλον για συνδεσιμότητα 5G», υποστηρίζει ο GSMA.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι οι παγκόσμιοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν διαχωρίσει τον τρόπο χρήσης της ζώνης 6GHz. Οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και σε μεγάλο μέρος της Λατινικής Αμερικής έχουν αφήσει την πλήρη ζώνη 6GHz για δραστηριότητες χωρίς άδεια, συμπεριλαμβανομένου του Wi-Fi. Η Κίνα, εν τω μεταξύ, κατανέμει την πλήρη ζώνη 6GHz σε εγκεκριμένες λειτουργίες 5G. Και η Ευρώπη χωρίζεται μεταξύ αυτών των δύο άκρων.

«Το World Radiocommunication Conference το 2023 θα δώσει την ευκαιρία εναρμόνισης της ζώνης των 6GHz σε μεγάλα μέρη του πλανήτη και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος», υποστήριξε ο GSMA.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr