NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Συμφωνία Thales - Lockheed Martin προμήθεια 55 ανθυποβρυχιακών σόναρ ALFS στο ναυτικό των ΗΠΑ

Συμφωνία Thales - Lockheed Martin προμήθεια 55 ανθυποβρυχιακών σόναρ ALFS στο ναυτικό των ΗΠΑ
Φωτογραφία: Το σόναρ ALFS στο ελικόπτερο MH-60R © Lockheed Martin

Την Thales επιλέγει η Lockheed Martin ​για την παράδοση αερομεταφερόμενων συστημάτων σόναρ κατά των ανθυποβρυχιακών πολέμων για το πολεμικό ναυτικό της Ελλάδας, των ΗΠΑ, της Ινδίας, και της Δανίας.

Η Thales υπέγραψε συμβόλαιο με την Lockheed Martin ως προμηθευτή πρώτης βαθμίδας για την παράδοση έως και 55 αερομεταφερόμενων σόναρ ανθυποβρυχιακών πολέμων. Τα σόναρ ALFS (Airborne Low Frequency Sonar)* θα εγκατασταθούν στην πλατφόρμα MH-60R για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και τρία επιπλέον Πολεμικά Ναυτικά. Η παράδοση των πρώτων 42 συστημάτων θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ θα υπάρξει επιλογή κατασκευής και παράδοσης άλλων 13 ALFS κατά το έκτο έτος του συμβολαίου.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Thales έχει παραδώσει περισσότερα από 300 σόναρ ALFS στο Ναυτικό των ΗΠΑ και αυτό το νέο συμβόλαιο με την Lockheed Martin θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη στρατηγική ετοιμότητας του Ναυτικού. Το ναυτικό της Ελλάδας, της Ινδίας, και της Δανίας θα λάβουν τις πρώτες παραδόσεις του συστήματος σόναρ ALFS, μέσω των άμεσων ξένων στρατιωτικών πωλήσεων των ΗΠΑ για τις πλατφόρμες MH-60R.

Για να διατηρήσουν τον έλεγχο του θαλάσσιου χώρου τους και να προστατεύσουν τα συμφέροντα ασφάλειας σε όλο τον κόσμο, οι ναυτικές δυνάμεις χρειάζονται αξιόπιστα, και υψηλής απόδοσης συστήματα για να λειτουργήσουν με τη βέλτιστη απόδοση στις αποστολές τους, όπως σε ανθυποβρυχιακό πόλεμο, θαλάσσια έρευνα & διάσωση, την άμυνα των θαλάσσιων αποστολών προσεγγίσεως & προστασία των στόλων κατά την ανάπτυξη των ναυτικών δυνάμεων.

Προσφέροντας απαράμιλλη προστασία σε θαλάσσιες αποστολές, το σύστημα κατά των εχθρικών υποβρυχίων ALFS έχει την ικανότητα να ανιχνεύει, να ταξινομεί, να καταδιώκει, και να παρενοχλεί κ να επιτίθεται σε υποβρύχια, καθιστώντας την Thales το σημείο αναφοράς για τις μεγαλύτερες πολεμικές ναυτικές δυνάμεις του κόσμου. Εκτός από το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α., τα άλλα ναυτικά που έχουν επιλέξει τις λύσεις sonar της Thales περιλαμβάνουν τα ναυτικά της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Πολωνίας, της Νότιας Κορέας και των Φιλιππίνων.

Ως σόναρ χαμηλής συχνότητας, το ALFS έχει σχεδιαστεί για την ανίχνευση και παρακολούθηση εχθρικών υποβρυχίων. Προσφέρει μεγάλη εμβέλεια ανίχνευσης με μεγάλο ποσοστό κάλυψης και χαμηλό επίπεδο αναγνώρισης ψευδούς συναγερμού, τόσο σε θάλασσες με μεγάλα βάθη όσο σε παράκτια ύδατα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα για να ασφαλίσει μία συγκεκριμένη περιοχή ή ως συμπληρωματικό μέσο ανθυποβρυχιακού πολέμου με τα σόναρ που βρίσκονται πάνω σε πολεμικά πλοία επιφανείας για εντοπισμό της θέσης του στόχου και επίθεση.

«Η απόκτηση της εμπιστοσύνης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, των συμμάχων και των συνεργατών του σε όλο τον κόσμο, αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για την ομάδα μας. Αυτό το συμβόλαιο ενισχύει τη θέση μας ως στρατηγικού προμηθευτή της Lockheed Martin και εδραιώνει περαιτέρω την παγκόσμια ηγετική θέση του Ομίλου στα ανθυποβρυχιακά συστήματα. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την απόδοση και την ανταγωνιστικότητα των σόναρ μας για να ανταποκριθούμε στις νέες επιχειρησιακές ανθυποβρυχιακές προκλήσεις των πελατών μας.» Alexis Morel, Υποβρύχια συστήματα VP, Thales.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr