NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για 400 + 600 θέσεις στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για 400 + 600 θέσεις στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Προκηρύχθηκε, από την Ελληνική Αστυνομία, ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ιδιωτών (ανδρών - γυναικών) στην Ελληνική Αστυνομία, ως Ειδικών Φρουρών για τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.).

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί καθορίζεται σε τετρακόσιους (400), με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον εξακοσίων (600) από λίστα επιλαχόντων, αν και όταν παραστεί ανάγκη εντός εννέα (9) μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων.

Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων κατά τα ανωτέρω, ποσοστό 80% [Κατηγορία Α΄], ήτοι τριακόσιες είκοσι (320) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου, των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών, των Επαγγελματικών Σχολών και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ. Από τους εξακόσιους (600) επιλαχόντες, οι τετρακόσιοι ογδόντα (480) επιλαχόντες θα προέρχονται από την κατηγορία Α’.

Το υπόλοιπο ποσοστό 20% [Κατηγορία Β΄], ήτοι ογδόντα (80) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες, που κατέχουν α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου ή β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψήφιου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου. Από τους εξακόσιους (600) επιλαχόντες, οι εκατό είκοσι (120) επιλαχόντες θα προέρχονται από την κατηγορία Β’.

Όπως τόνισε, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, «σε ό,τι αφορά την Ομάδα Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ο νόμος που ψηφίστηκε θα εφαρμοστεί. Έγινε χθες η προκήρυξη για τις πρώτες θέσεις των ανθρώπων που θα την στελεχώσουν. Αφορά την υλοποίηση ψηφισθέντος νόμου που ήταν μια προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Θα προχωρήσει η πρόσληψη των πρώτων 400 και αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 1.000, ανάλογα με τις ανάγκες των Ιδρυμάτων και πάντα σε συνεργασία μαζί τους. Θα εκπαιδευτούν και θα στελεχώσουν τις ομάδες αυτές, σε συνεργασία με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπου υπάρχει ανάγκη. Δεν είναι οριζόντιο το πρόβλημα. Υπάρχουν Ιδρύματα που έχουν πρόβλημα και άλλα που δεν έχουν. Ο στόχος είναι να δράσουν κυρίως αποτρεπτικά, για τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας στα Πανεπιστήμια».

Συνημμένη η σχετική προκήρυξη.

 Αστυνομία Πανεπιστημίων (681.02 KB)

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr