NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Dieselgate: Αποζημιώσεις εκατομμυρίων από πρώην στελέχη των VW και Audi

Dieselgate: Αποζημιώσεις εκατομμυρίων από πρώην στελέχη των VW και Audi

Η Volkswagen θα λάβει περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια ως μέρος μιας διευθέτησης με στελέχη που διοικούσαν την εταιρεία κατά τη διάρκεια του σκανδάλου Dieselgate.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Martin Winterkorn συμφώνησε να πληρώσει στην εταιρεία 11,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο πρώην διευθυντής της Audi, Rupert Stadler, θα πληρώσει 4,1 εκατομμύρια ευρώ. Η Volkswagen θα λάβει επίσης μικρότερα ποσά από δύο άλλους διευθυντές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα χρήματα - περίπου 270 εκατομμύρια ευρώ - προέρχονται από αυτό που είναι γνωστό ως ασφάλιση D&O, η οποία συνήθως βοηθά στην προστασία των στελεχών από ατομική ευθύνη, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αποζημιώσει μια εταιρεία για νομικές αμοιβές και άλλα έξοδα.

Η πληρωμή είναι πολύ χαμηλή σε σύγκριση με τα πρόστιμα των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τις δικαστικές αμοιβές και τους διακανονισμούς που η Volkswagen έχει πληρώσει μέχρι σήμερα για την επίλυση του σκανδάλου ή τα 86 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει ξοδέψει σε ηλεκτρικά οχήματα από τότε.

Αλλά είναι ένα άλλο σημάδι ότι η εταιρεία και τα στελέχη της εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις του Dieselgate - ακόμη και αν αυτό σημαίνει να πληρώσουν την εταιρεία, η οποία κρίθηκε ένοχη το 2017.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr